Gazdaság

Szabó Bálint 8 év után a Szeviép-ügy végéhez közelít

Szabó Bálint 8 év után a Szeviép-ügy végéhez közelít

2018. március 6., kedd
Szabó Bálint 8 év után a Szeviép-ügy végéhez közelít

A Likvid Kontroll ügyvezetője, Szabó Bálint jogász, kedden jelentette be, hogy már a kezében van a kormányrendelet, ami 3 milliárdot biztosít az ügy károsultjainak.

Tegnap, a miniszterelnök megbízásából, Lázár János Szegeden járt és átadta Szabó Bálintnak azt a 3 oldalas dokumentumot, ami a Szeviép károsultak kis és középvállalkozóinak méltányossági alapon állami kártérítést biztosít. A károsultak holnap délelőtt fél 11-kor a Csongrád Megyei kormányhivatalban nyilvánosan benyújtják a kártalanítási programjaikat, amiknek beadása után megkezdődhetnek a kifizetések.

Az ügyben összesen 433 érintett vállalkozás volt, amikből 8 év után csak 110 maradt életben.

A kártalanítás így ezeknek a még létező vállalkozásoknak a tovább működését is segíti, amivel így közvetlen majdnem 4 ezer munkahelyet, az alvállalkozókat is beleszámítva közvetetten pedig közel 20 ezret ment meg az állam.

Szabó Bálint mégis azt mondja, hogy most nem valami véget ért, hanem valami elkezdődött, értve ezt arra, hogy bár a károsultakat az állam megmenti, az ügy felelőseinek még felelniük kell tetteikért. A jogász hozzátette még, hogy bár április 8-án a választási kampányidőszak véget ér, de ez nem jelenti azt, hogy a Szeviép-ügyről nem fogunk még hallani. Fotók: Kovács Ferenc

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.