Politika

Soha nem látott káosz van az ellenzéki oldalon

Soha nem látott káosz van az ellenzéki oldalon

2018. március 21., szerda
Soha nem látott káosz van az ellenzéki oldalon

Deák Dániel politológus szerint soha nem látott káosz uralkodik az ellenzéki térfélen.

A politológus az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában az ellenzéki tárgyalásokról úgy vélekedett, hogy sem az összefogás, sem a róla szóló vita nem kedvez az ellenzéki pártoknak, ennek hatására csökken a támogatottságuk.

Deák Dániel szerint az ellenzéki pártok közül az MSZP van a legnagyobb bajban, mert elvesztette domináns szerepét. Ugyanakkora a támogatottsága, mint a DK-nak és az LMP-nek. Ezért az MSZP érdeke leginkább az összefogás.

Kitért arra is, az hogy az LMP 2014-ben bejutott a parlamentbe, tavaly év végén pedig a támogatottsága megközelítette a 10 százalékot. Ez szerinte annak volt köszönhető, hogy a párt kiállt az önállósága mellett. Deák Dániel azt mondta: az ellenzéki oldalon megszámlálhatatlan törésvonal van, ez is azt mutatja, hogy az "ellenzéki alakulat" nem egy kormányváltó, kormányzásra képes erő.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.