Gazdaság

Öt tonna jelöletlen zöldséget találtak Makón

Öt tonna jelöletlen zöldséget találtak Makón

2018. március 29., csütörtök
Öt tonna jelöletlen zöldséget találtak Makón

Megközelítőleg öt tonna ismeretlen eredetű zöldségszállítmányt találtak a pénzügyőrök egy tehergépjárműben Makó térségében - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-t.

Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferense közölte, a pénzügyőrök egy tehergépjármű ellenőrzése során a fuvarlevél és a rendelkezésre álló bizonylat adatai között súlyeltérést találtak. A raktérbe beöntött mintegy 5 tonna zöldségen nem volt származást igazoló felirat, ezért értesítették a kormányhivatalt. A kormányhivatal helyszínre érkező munkatársa megállapította, hogy a zöldségek jelöletlenek, így kockázatosnak minősítette a szállítmányt, ezért azt zár alá vette, és elrendelte az áru megsemmisítését. A várható bírság összege elérheti az egymillió forintot. Az emberi fogyasztásra alkalmatlan zöldséget a pénzügyőrök átadták a Szegedi Vadasparknak - tudatta az alezredes.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.