Politika

Orbán Viktor Tompánál nézte meg a határkerítést

Orbán Viktor Tompánál nézte meg a határkerítést

2018. március 16., péntek
Orbán Viktor Tompánál nézte meg a határkerítést

Ha nem lenne a kerítés a déli határon, több tízezer migráns érkezne évente Magyarországra - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök, miután pénteken a magyar-szerb határnál található Tompán járt.

A Facebook-oldalára feltöltött videón a kormányfő emlékeztetett arra, hogy 2015-ben "milyen áradat zúdult be a föltartóztatás és megállítás minden esélye nélkül Magyarországra".

"Rossz érzés volt, hogy kiszolgáltatottnak éreztük a hazánkat, de aztán megépítettük a kerítést, ezt ma megnéztem, saját szememmel láthattam, hogy ez egy komoly építmény, a világ bármely országa megirigyelhetné"

- jelentette ki, hozzátéve: a kerítés képes arra, hogy fizikai erőszak nélkül is megvédje Magyarországot.

Orbán Viktor elmondta: meghallgatta a rendőri vezetőket, beszélt a szolgálatot teljesítő rendőrökkel is a határon. Az ő adataik szerint 2017-ben,

ha nem lett volna a kerítés, akkor több mint 44 ezer ember lépett volna illegálisan Magyarország és Európa területére.

Ez a kerítés nem csak Magyarországot, hanem egész Európát védi - emelte ki. "Mi építettük, mi fizettük, elvárjuk, hogy az EU fizesse meg ennek az árát, legalább olyan mértékben, mint amilyen mértékben őket is védi" - közölte.

A kormányfő elmondta: jó érzésekkel megy vissza Budapestre, úgy látja, hogy a határon rend van, nem csak a fizikai akadály működik, hanem kiválóan kiképzett, felkészített és kötelességtudó rendőrök és katonák teljesítenek ott szolgálatot.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.