Kultúra

Nemzeti esttel tisztelegtek Szegeden

Nemzeti esttel tisztelegtek Szegeden

2018. március 14., szerda
Nemzeti esttel tisztelegtek Szegeden

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulójára három rendezvénnyel készül a Csongrád Megyei Önkormányzat és a Csongrád Megyei Kormányhivatal. Március 14-én, délután koszorúzással, kiállítással ésNemzetiesttel tisztelgett a történelmi esemény hősei és a jelenkor kiválóságai előtt a két szervezet. A Csongrád Megye Díszpolgára címet idén dr. Trócsányi László, Magyarország Igazságügyi Minisztere vette át.

Március 14-én, szerdán, 15 órától koszorúzással egybekötött megemlékezést tartottak Klauzál Gábor, a Batthyány-kormány minisztere várkerti szobránál, ahol ünnepi beszédet mondott B. Nagy László országgyűlési képviselő, Csongrád megye fejlesztési biztosa.

Az emlékezőket ezt követően a Csongrád Megyei Kormányhivatalba várták, ahol bemutatják azokat a tablókat, amellyel kiegészül a megye közigazgatásának 1100 évét bemutató kiállítás. Az érdeklődőket itt dr. Juhász Tünde kormánymegbízott köszönötte, majd a megye területén, a köz szolgálatában munkálkodó főispánok, alispánok és politikusok tevékenységét dr. Marjanucz László történész, egyetemi tanár méltatta. A megye szolgálatát ismerték el a 17 órakor kezdődőNemzetiesten is, ahol az ünnep alkalmából a Csongrád Megyei Közgyűlés elismeréseit adta át Kakas Béla, a szervezet elnöke. A napjainkban tanúsított kiemelkedő teljesítményért Elnöki Kitüntető Díjat kapott Cao Zheng Yin, a kínai Shaanxi tartomány hivatalos, kereskedelmi képviselője. Csongrád Megye Sportjáért és Ifjúságáért díjban részesül Bartók Csaba, kézilabdázó, edző és Bán Sándor úszóedző.

Csongrád Megye Sajtódíját idén Pintér M. Lajos újságíró érdemelte ki. Csongrád Megyéért díjat a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség, Török György, a Magyar–Szerb Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint a Duna – R Kft vehette át.

A díszpolgári címmel idén kitüntetett dr. Trócsányi László, jogtudós, egyetemi tanár, Magyarország Igazságügyi Minisztere életútját Prof. Dr. Balogh Elemér jogtörténész, egyetemi tanár méltatta a díjátadón.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.