Politika

Márki-Zay elismerte: Botka László emberei megszállták a vásárhelyi hivatalt

Márki-Zay elismerte: Botka László emberei megszállták a vásárhelyi hivatalt

2018. március 9., péntek
Márki-Zay elismerte: Botka László emberei megszállták a vásárhelyi hivatalt

De ebben ő semmi kivetnivalót nem lát.

Meglehetősen

súlyos interjút adott

a napokban elbocsátott vásárhelyi aljegyző, ebben az interjúban állította azt sok más mellett, hogy Márki-Zay Péter friss polgármester zsíros megbízásokat és tanácsadói szerződéseket köt, mások mellett pedig

Botka László emberei is megszállták

már a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalt.

Tényleg ott vannak Botka emberei

Bár az interjú megjelenése után küldtünk kérdéseket Botka Lászlónak, hogy valóban megerősíti-e ezeket az állításokat; ezekre elegánsan nem válaszolt. Most viszont maga Márki-Zay Péter ismerte be, hogy a szegedi polgármester emberei tényleg "beköltöztek" a vásárhelyi hivatalba. A HírTV-ben Kálmán Olga kérdezett rá erre (

a videón 09:26-nál

); szószerint rákérdezett a "megszállásra", mire Márki gondolkodás nélkül vágta rá az igent. Majd más irányba terelte a beszélgetést.

Igaz a diktafon is

Elismerte azt is, hogy állandóan diktafonnal járkál (a műsorban is nála volt), és rögzíti a beszélgetéseket, de ez szerinte csak "memória segítésre" kell neki. Majd később azt mondta, emiatt nem is tudják majd megzsarolni. Érzékeltette azt is, hogy szerinte meg akarják puccsolni a hivatalban, előfordult szerinte, hogy kért valamit és nem történt meg, de a diktafonnal ezeket kivédheti.

Kampányolni könnyű volt, várost vezetni nehéz - mondta

Márki azt mondta, kampányolni könnyebb volt, mint várost vezetni; ez meglepte, de most tulajdonképpen folytatódik a kampánya. Az új polgármester azt állította a műsorban, hogy talált olyan közbeszerzéseket, amik ugyan szabályosak voltak, de nem a város érdekeit szolgálták. Ilyen volt például - mondta - "amikor egy építési vállalkozó nyerte meg a szemeteskukák és szemetesautók tenderét", amit a város közvetlenül is elérhetett volna, ha egyenesen a gyártóhoz fordul.

Megígérte, mégsem törölte el az építményadót Márki-Zay

Erre azt mondta, hogy a város anyagi lehetőségei ezt egyelőre nem teszik lehetővé, de ő egyébként sose mondott dátumot, hogy mikor törli el (a videón 13:46-tól)!

"Azért szeretnék mindenkit emlékeztetni arra, hogy én közgazdászként, felelős - most már mondhatom - politikusként én soha nem tettem dátumot hozzá (mármint az építményadó eltörléséhez - a szerk), tehát én abban nem voltam biztos 100 százalékig, hogy 2018-ban el lehet törölni ezt az adót!"

Azt mondta, ő továbbra is el akarja törölni, de nem biztos abban, hogy a közgyűlés is partnere lesz ebben. Mint ismert, Hegedűs Zoltán, leköszönő fideszes alpolgármester aláírásával, és városi pecséttel hitelesített dokumentumban számolt be a város erősen pluszos anyagi helyzetéről és vagyonáról. Azt közölte

Hódmezővásárhely kasszájában közel 3 milliárd forint van.A város idei, 23 milliárd forintos főösszegű költségvetését pedig 416 millió forint tartalékkal fogadta el a közgyűlés.

Március 15 - Karácsony Gergely és Márki-Zay egy színpadon?

Márki azt mondta (Kálmán Olga pedig kódolta 17:57-től) szívesen elmegy Karácsony Gergely meghívására március 15-én Budapestre, de csak akkor, ha ott lesz a Jobbik is. Mint azt megírtuk a napokban, szinte véletlenül árulta el Márki-Zay, hogya legtöbb segítséget a kampányában a szegedi szocialistáktól, illetve a fővárosi Jobbiktól kapta. Hogy pontosan milyen segítség volt ez, azt viszont nem részletezte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.