Kultúra

Már négyszáz fölött a tavaszi Szeged Rocksra jelentkezettek száma

Már négyszáz fölött a tavaszi Szeged Rocksra jelentkezettek száma

2018. március 31., szombat
Már négyszáz fölött a tavaszi Szeged Rocksra jelentkezettek száma
Már négyszáz fölött a tavaszi Szeged Rocksra jelentkezettek számaMár négyszáz fölött jár a Szeged Rocksra jelentkezett dobosok, basszusgitárosok, gitárosok, énekesek száma, az amatőr és profi muzsikusok április 21-én a Dóm téren adnak elő közösen négy dalt.

A közös zenélésre a kisgyerekektől a veteránokig mindenkit várnak április 10-ig. A jelentkezettek közül a legifjabb muzsikus alig 12 esztendős, a legidősebb pedig már elmúlt hetven. Az ország számos helyéről és külföldről már több zeneiskola, zenekar jelezte részvételét és - ami a szervezők egyik fő célja volt - olyanok is, akik eddig csak otthon, a négy fal között saját kedvtelésből játszottak.

Magyarország egyik legszebb terén, Szeged szívében felcsendül majd Billy Idol legismertebb, White wedding című 1981-es száma, a brit rockbanda, a Blur Song 2 címet viselő 1997-es dala, a Tankcsapda 2000-es első kislemezéről az Ez az a ház, valamint a szegedi Sun Citytől a Nem izgat.

Az olasz ötlet alapján szervezett különleges esemény célja az élő zene és a rock népszerűsítése. A rendezvényen délelőtt próbákat tartanak, délután következik a nap leglátványosabb - és egyben leghangosabb - része, az együttzenélés, este pedig koncertek szórakoztatják a közönséget és a rendhagyó produkció közreműködőit. https://www.youtube.com/watch?v=tU99JuQs1Jk A felkészülést a szervezők "mankóvideókkal" segítik, melyet a fesztivál bejátszózenekara - ének Czutor Zoltán (Belmondo, Nyers) és Papes Béla (PartyArtsOk), gitár: Deák Attila (Variola, Sun City), basszus: Himmer István (Sonic Temple, Variola, Sardinelli), dob: Dér István (Sonic Temple, Köménymag) készít.

A szervezők ötlete már más települések érdeklődését is felkeltette, így a közeljövőben hasonló típusú rendezvényt bonyolíthatnak le Kiskőrösön és Lakiteleken is, így a Szeged Rockson bemutatkozó zenészek más helyszíneken is felléphetnek.

Magyarország legnagyobb zenei flashmobjának napján elindul a szegedi könnyűzenei életet az 1960-as évektől napjainkig bemutató internetes archívum is, melyben videók, fotók, zenekari leírások találhatók majd. Az országban egyedülálló kezdeményezés célja a város gazdag zenei múltjának bemutatása mellett, hogy motivációt adjon a jövő zenekarai számára.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.