Közélet

Ma lírai sorokért cserébe kávézhatnak a szegediek

Ma lírai sorokért cserébe kávézhatnak a szegediek

2018. március 21., szerda
Ma lírai sorokért cserébe kávézhatnak a szegediek

Az országban több településen is – többek között Szegeden is- ingyen kávét kaphatunk 2018. március 21.-én a Julius Meinl által a Költészet Világnapja alkalmából indított rendhagyó kezdeményezés részeként.

Egyik világnap követi a másikat, hiszen tegnap a boldogságét, ma már a költészetét ünnepeljük. A globális kezdeményezés mögött, a Julius Meinl, mint a bécsi kávépörkölő és a bécsi kávéházi kultúra nemzetközi nagykövete áll. Hagyományainak megfelelően a céget erős kötelékek fűzik a költészethez, hiszen a bécsi kávéházi kultúra nem csupán egy sajátos életmódot jelent, hanem a művészekre és írókra gyakorolt inspiráló hatása is közismert. Hagyományteremtő szándékkal, idén Magyarország is csatlakozott a felhíváshoz. A kezdeményezés értelmében egy verset kell elszavalni a kávéért cserébe. Ez lehet egy híres költőnek a lírai szerzeménye, amely közel áll a szívünkhöz, de akár a saját rímelté faragott gondolatainkat is megoszthatjuk egy csésze forró italért. A kezdeményezéshez az alábbi szegedi kávézók csatlakoztak:

A'capella, 6720 Kárász utca 6. Kis Virág Cukrászda, 6720 Klauzál tér 8. Lipóti Pékség 6720 Széchenyi tér 16. Lipóti Pékség 6720 Tisza Lajos krt.39. Nagy Virág Cukrászda, 6720 Klauzál tér 1. Pianino, 6722 Londoni körút 3.Pick Szeged központi (zárt üzemi egység - kizárólag az ott dolgozóknak), 6725 Szabadkai út 18. Az A’capella cukrászda üzletvezetőjét, Gyuris Lászlót kérdeztük a kezdeményezésről: https://www.youtube.com/watch?v=OTZ3zSRQ8bE&feature=youtu.be

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.