Sport

Kosárlabda: Bravúr kell a javításhoz

Kosárlabda: Bravúr kell a javításhoz

2018. március 23., péntek
Kosárlabda: Bravúr kell a javításhoz

A szerdai Kaposvár elleni vereséget követően ismét nehéz feladat vár Andjelko Mandics csapatára, ugyanis szombaton abajnokesélyes Falco-Vulcano Energia KC Szombathely érkezik az újszegedi sportcsarnokba.

Jön a négy meccsből álló sorozat második - és talán legnehezebb -állomása a Naturtex-SZTE-Szedeák számára, ugyanis a bajnokság második helyén álló Falcot fogadják a szegediek. Igazán lehengerlő teljesítményt nyújtott eddig a szezonban a szombathelyi gárda, ugyanis hazai környezetben az összes eddigi találkozójukat megnyerték. Ugyanakkor otthonától távol “csupán” 50%-os mérleggel bír a Vas megyei együttes, miután hat győzelmet és hat vereséget könyvelhettek el eddig az idegenbeli találkozóikon. A bajnokság legjobban támadó csapatát kellene megállítania szombaton a Szedeáknak, -már ami a dobott pontokat illeti- hiszen a Falco szerezte a legtöbb pontot a bajnokságban. Decemberben 96-81-re kapott ki a szegedi együttes az Arena Savariában, viszont a Szegeden lejátszott legutóbbi négy találkozót egyaránt sikerült megnyernie Naturtex SZTE-Szedeáknak. Ennek a sorozatnak a folytatása már csak a középházban való részvétel miatt is fontos lehet. A Falco két kulcsemberével, Perl Zoltánnal és a szintén magyar válogatott Darrin Govens-szel szembeni védekezés kulcs lehet a szombati mérkőzésen: mindketten 17 pont fölött átlagolnak, a honosított irányító pedig a bajnokság egyik legjobb kiszolgálójának is számít. Nincs könnyű helyzetben tehát a Szedeák, hiszen a hátralévő három ellenfeléből a Falco és az Albda Fehérvár is élcsapatnak számít, ugyanakkor az alapszakasz végéhez közeledve nagyon fontos lenne egy esetleges győzelem, amivel biztosabbá válhatna középházbeli helye a Tisza-partiaknak. Szerencsére ebben már a teljes keret Andjelko Mandics rendelkezésére áll, Juhos Levente hosszú kihagyását követően 9 ponttal és hét lepattanóval tért vissza a Kaposvár elleni hétközi mérkőzésen. Érdemes szombaton már hamarabb kilátogatni a csarnokba, hiszen 15.15-től a Naturtex-SZTE Szedeák harmadik helyen álló U20-as csapata csatázik a második helyezett Falco korosztályos gárdájával: a szegediek itthon makulátlan mérleggel rendelkeznek, ha pedig ezt megtartják, akkor akár még az alapszakaszbeli első hely sem lehet elérhetetlen számukra. A felnőttek 18 órától kezdenek az újszegedi sportcsarnokban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.