Hírzóna

Jótékonysági futóversenyt rendeznek Szegeden

Jótékonysági futóversenyt rendeznek Szegeden

2018. március 7., szerda
Jótékonysági futóversenyt rendeznek Szegeden

A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Szegedi Gyermeksebészeti Osztály szervezésében rendeznek jótékonysági futást április közepén a Dóm téren.

A felnőttek 3500 méteren, a gyerekek 1000 méteren állhatnak rajthoz. A nevezési díj a kicsik esetében 500 Ft, felnőtteknél 1000 forint, míg a családi jegy 2000 forintba kerül. A rendezvény karitatív, a futónap bevételét a Szegedi Gyermeksebészeti Osztály fejlesztésére fordítják. A rendezvény helyszíne a Dóm tér, a futóversenyek innen indulnak és itt érnek célba. A rendezvényen a versenyzési programok mellett egész nap látványostűzoltó-technikai bemutatókéscsaládi programokvárják az érdeklődőket. Nevezni a helyszínen lehet a verseny napján, reggel 9.00 órától lehet. A verseny leglátványosabb kategóriája,a Tűzoltók rajtja 11.00 órakor startol. A Tűzoltó kategóriában indulók részére a rakpart lépcsői is az útvonal részét képezik. A hivatásos, létesítményi és önkéntes tűzoltók a 3,5 kilométeres távottűzoltó bevetési ruhában, tűzoltó sisakban és légzőkészülékben

teljesítik. (Az egyéni védőfelszerelések biztosításáról az indulók maguk gondoskodnak.) Tűzoltó kategóriában csak hivatásos állományú tűzoltó vagy létesítményi tűzoltó indulhat.

A verseny útvonala:

Dóm tér–Oskola utca–Roosevelt tér–Roosevelt téri Halászcsárda–Múzeum–Stefánia–Tisza Lajos krt. (Belvedere)–Huszár Mátyás rakpart (sétány)–Korányi fasor–Tisza Lajos krt. (Árvízi emlékmű)–Aradi Vértanuk tere–Dóm tér. A gyermek- és a családi kategória indulói a Dóm tér körül teljesítik az 1000 méteres távot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.