Sport

Iszlamisták fenyegethetik az idei foci-vb-t

Iszlamisták fenyegethetik az idei foci-vb-t

2018. március 16., péntek
Iszlamisták fenyegethetik az idei foci-vb-t

Komolyan kell venni a nyári, oroszországi labdarúgó-világbajnokság elleni iszlamista fenyegetéseket, de Oroszországot "nem kell félteni" - mondta Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán pénteken.

Az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet sportesemények, rendezvények előtt igyekszik megfélemlíteni a lakosságot, hasonló fenyegetés előfordult például a németországi foci eb előtt is - tette hozzá.

Oroszországban komolyan kell venni a fenyegetést, miután az Iszlám Állam területét egy Pest megyényi területre szorították vissza Szíriában és Irakban az orosz hadsereg közreműködésével, és rengeteg iszlamista tért vissza az országba - mondta.

Hozzátette: rengeteg katona, rendőr lesz a helyszínen, és drónokat is bevetnek, igyekeznek mindent megtenni az ottani hatóságok, titkosszolgálatok.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.