Hírzóna

Hétvégén kapcsoljuk be a biztonsági öveket, lesnek ránk a zsaruk

Hétvégén kapcsoljuk be a biztonsági öveket, lesnek ránk a zsaruk

2018. március 16., péntek
Hétvégén kapcsoljuk be a biztonsági öveket, lesnek ránk a zsaruk

A biztonsági öv, a biztonsági gyermekülés és a bukósisak, tehát az úgynevezett passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrzik a rendőrök szombattól hétfőig egy országos akció keretében - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján.

A fokozott ellenőrzést az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) szervezésében hajtják végre - olvasható a közleményben. Kiemelték, hogy a passzív biztonsági eszközök használati arányának növelésével csökkenteni lehet a balesetek halálos áldozatainak számát, valamint a sérülések súlyosságát.

Hozzátették, az ellenőrzés kiterjed az illegális migráció, az embercsempészet, a kábítószerrel, valamint a lőfegyverrel kapcsolatos, továbbá a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére, megszakítására is.

A TISPOL Seatbelt európai szintű ellenőrzés során a TISPOL-tagállamok rendőri erői - köztük a magyar rendőrség is - a közlekedésbiztonsági helyzet javításáért és a közlekedők biztonságának szavatolásáért fokozottan ellenőrzik a passzív biztonsági eszközök használatát Európa közútjain.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.