Hírzóna

Hat és fél évre ítéltek egy macedón kábítószercsempészt Szegeden

Hat és fél évre ítéltek egy macedón kábítószercsempészt Szegeden

2018. március 27., kedd
Hat és fél évre ítéltek egy macedón kábítószercsempészt Szegeden

Jogerősen hat és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla egy macedón férfit, aki tavaly februárban 17 kilogramm marihuánát próbált Magyarországon keresztül Berlinbe csempészni.

A táblabíróság - helybenhagyva Szegedi Törvényszék ítéletét - különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-birtoklás bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, akit hét évre ki is utasított Magyarország területéről. A férfi tavaly februárban bérbe vett egy autót, hogy marihuánát csempésszen Berlinbe. Az autó több, gyári kialakítású üregében, valamint a pótkerékben - a vádlott tudtával és belegyezésével - marihuánát rejtettek el még macedón területen. Megbízója 7-8 ezer eurót ígért a sikeres szállításért. A vádlott másnap dél körül jelentkezett belépésre a röszkei határátkelőnél, ahol átvizsgálták az autót, amelyből 65 csomagban több mint 17 kiló marihuána került elő.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.