Politika

Ha volt is, már elévült Botka László korrupciós ügye

Ha volt is, már elévült Botka László korrupciós ügye

2018. március 27., kedd
Ha volt is, már elévült Botka László korrupciós ügye

Nem vizsgálja az ügyészség Botka László korrupciós ügyét, mivel a bűncselekmény, amivel egy vállalkozó megvádolta, néhány éve elévült. A szegedi polgármester politikai felelősségének megállapításához viszont hozzájárulhat egy másik eljárás, amit Tényi István a politikust gyanúba keverő F. Attila ellen kezdeményezett hamis tanúzás miatt - írja a Magyar Idők.

Elévülés miatt nem vizsgálják a hatóságok Botka László korrupciós ügyét – tudta meg a Magyar idők Tényi Istvántól. Tényi azután tett bejelentést, hogy tudomására jutott: egy üzletember, F. Attila azt állítja, 250 millió forint kenőpénzt fizetett ki Szeged szocialista polgármesterének és egykori párttársának, Toller Lászlónak egy pécsi ingatlan beruházás felgyorsítása miatt.

Ha a vállalkozó igazat mond, az MSZP-s politikus bűncselekményt követett el, ám az ügyészség érdemben már nem vizsgálhatja a történteket, mivel a hivatali vesztegetés elfogadása még az ilyen, súlyosan minősülő esetekben is csak nyolc évig büntethető.

F. Attila viszont 2006-ban fizette ki a két városvezetőt - legalábbis ezt állítja, Botka ellen tehát legkésőbb 2013–2014-ben eljárásnak kellett volna indulnia ahhoz, hogy elszámoltatható legyen. A politikai felelősségre vonást azonban még nem kerülte el az MSZP prominense. Tényi István ugyanis hamis tanúzás miatt F. Attila ellen is írt egy hatósági beadványt, amit eddig nem utasítottak el. Ha a vállalkozó állításai miatt eljárás indul, akkor kiderülhet, hogy igazat mondott-e, ami közvetve Botka László bűnösségének hivatalos megállapítását is jelentené.

(via Magyar Idők)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.