Sport

Ez már kínos - Skóciától is kikapott a válogatott

Ez már kínos - Skóciától is kikapott a válogatott

2018. március 27., kedd
Ez már kínos - Skóciától is kikapott a válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra kikapott kedden Skócia csapatától barátságos mérkőzésen, a Groupama Arénában.

Hasonló előjelekkel készült a két csapat a mérkőzésre, hiszen mindkét oldalon hazai vereséggel mutatkozott be a szövetségi kapitány: pénteken Georges Leekens csapata 3-2-re a kazahoktól, az Alex McLeish vezette skót együttes pedig a vb-résztvevő Costa Ricától 1-0-ra kapott ki.

Meccskép:

I. félidő:

Az első próbálkozás a miénk volt, a 3. percben Dzsudzsák 18 méteres lövését fogta McGregor. A másik oldalon Forrest tüzelt mellé. A 11. percben Lovrencsics nem talált kaput 22-ről. A 20. percben közel jártunk a gólhoz: Dzsudzsák 25 méteres szabadrúgását bravúrral kellett kiszednie a kapusnak. A folytatásban többet volt a labda a skótoknál, de a térfelünk közepén elfogyott a tudományuk. Majd a 40. percben Kleinheisler a tizenhatoson belül ráesett ellenfelére, amiért a játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt a csapatkapitány, Mulgrew végezte el, a bal sarok felé tartó labdát azonban Gulácsi kiütötte. A félidő utolsó percében Dzsudzsák szögletét követően Guzmics fejelt 11 méterről, Robertson a gólvonalról mentett.

II. félidő:

A második félidőt nem kezdtük jól, a 48. percben Fraser beadását Phillips lőtte 10 méterről a bal sarokba. Egyórányi játék után Vargának volt egy remek lökete 24 méterről, McGregor azonban a léc fölé tolta a labdát. A 63. percben újra Varga próbálkozott, 28 méteres szabadrúgása suhant el a kapu mellett. A játékrész közepén Szalai egy perc alatt kétszer is helyzetbe került, előbb erőszakosan elvette a labdát Mulgrewtől, de 16 méteres lövését védte a kapus, majd egy jobbról érkező beadásba tette bele a lábát, a labda azonban centikkel a kapufa mellett hagyta el a játékteret. A hajrára beállt Böde és Nikolics is, de ők sem tudtak segíteni a válogatotton, így kikaptunk. Georges Leekens két hazai vereséggel kezdte magyarországi kapitánykodását.

Budapest, 2018. március 27.
Lovrencsics Gergõ (b) és a skót Barry Douglas a Magyarország - Skócia barátságos labdarúgó-mérkõzésen Budapesten a Groupama Arénában 2018. március 27-én.
MTI Fotó: Koszticsák SzilárdÖsszefoglaló:

A magyar fanatikusok egy Grosics Gyulától, az Aranycsapat legendás kapusától származó idézettel üzentek a játékosoknak: "A játékosok még véletlenül se higgyék azt, hogy ők tisztelik meg a közönséget, hanem éppen fordítva. A játékos érezze magát megtisztelve, hogy egy nemzet színeit képviselheti a nagyvilágban." Az újságíróknak kiosztott felállás szerint Georges Leekens a 3-4-3-as taktikát választotta, azonban rögtön a kezdés után kirajzolódott, hogy ez sokkal inkább egy 5-3-2-es formáció, melynek lényege a biztonságos védekezés. Ami a hátsó alakzatot illeti, a belga szakembernek sikerült stabilizálnia a helyzetet, mivel a skótoknak egyetlen kidolgozott lehetőségük sem volt, ugyanakkor ez a támadások rovására ment, ugyanis nem ért fel megfelelő számú segítség az elöl nagyot küzdő Szalai Ádám mellé. A vendégek a szünet előtt így is megszerezhették volna a vezetést, de Kleinheisler László hibáját a büntetőt hárító Gulácsi Péter kijavította. Közvetlenül a szünet előtt Guzmics Richárd járt még közel a gólszerzéshez, de fejesét egy gólvonalon helyezkedő skót mentette. A második félidőre a skótok jöttek ki támadóbb szellemben, s gyorsan meg is szerezték a vezetést. A magyarok Varga Roland révén két jó lövéssel tudtak csupán válaszolni. Ezt követően jó darabig csak vergődött a magyar csapat, Szalai Ádám azonban így is egyenlíthetett volna, de nem tudta gólra váltani a skót csapatkapitány ordító hibáját. A hajrában ment ugyan előre a magyar válogatott, de teljesen ötlettelen beívelésekkel próbálkozott, így az egyenlítésre nem volt esélye.

Jegyzőkönyv:

MAGYARORSZÁG–SKÓCIA 0–1(0–0) Groupama Aréna,

kb. 10 000 néző.

V:

Lechner (osztrák).

Magyarország:

Gulácsi – Fiola, Otigba, Guzmics – Lovrencsics G., Kleinheisler (Pátkai, 67.), Pintér Á. (Elek Á., a szünetben), Hangya (Szabó J., a szünetben)

– Varga

R. (Nikolics N., 83.), Szalai (Böde, 77.), Dzsudzsák (Németh K., 59.).

Szövetségi kapitány:

Georges Leekens

Skócia:

A. McGregor – Hendry, Mulgrew, S. McKenna – R. Fraser (Paterson, 82.), McGinn, C. McGregor (Cummings, 92.), A. Robertson (B. Douglas, 67.) – S. Armstrong (McLean, 70.), M. Phillips (McBurnie, 84.), Forrest (Christie, 77.).

Szövetségi kapitány:

Alex McLeish

Gólszerző:

M. Phillips (48.)

A magyar válogatott legközelebb június 6-án a fehérorosz csapattal játszik felkészülési mérkőzést.

A mérkőzésnek szegedi vonatkozása is volt, ugyanis a magyar játékosokat a SZEOL SC 2008-as csapata kísérte a pályára. https://www.facebook.com/szeolsc/posts/1619107851517518 (forrás: MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.