Hírzóna

Elítéltek Szegeden egy macedón drogcsempészt

Elítéltek Szegeden egy macedón drogcsempészt

2018. március 8., csütörtök
Elítéltek Szegeden egy macedón drogcsempészt

Hat év kilenc hónap fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék csütörtökön egy macedón kábítószercsempészt, aki csaknem 30 kilogramm marihuánát próbált Magyarországon keresztül Nyugat-Európába szállítani.

A bíróság különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-birtoklás bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, és a szabadságvesztés kiszabása mellett hat évre kiutasította Magyarország területéről.

A vádlott tavaly február 16-án este jelentkezett belépésre a röszkei autópálya-határátkelőhelynél. A férfi egy korábban Macedóniában bérelt autót vezetett, amelybe a határátlépést megelőzően ismeretlenek az ő tudtával a gyári kialakítású belső oldallemezek takarókárpitjai mögé 61 csomagban mintegy 30 kilogramm marihuánát rejtettek el. A vádlottnak a kábítószert Magyarországon keresztül kellett volna Nyugat-Európába csempésznie.

A Magyarország területére behozott kábítószer teljes hatóanyag-tartalma csaknem négyszerese volt a különösen jelentős mennyiség alsó határának. A büntetlen előéletű vádlott a bűnösségére is kiterjedő beismerő vallomást tett. A vádlott és védője három nap gondolkodási időt kért az esetleges fellebbezés bejelentésére.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.