Sport

Az igazi megyei rangadó: Vásárhely - Szeged

Az igazi megyei rangadó: Vásárhely - Szeged

2018. március 24., szombat
Az igazi megyei rangadó: Vásárhely - Szeged

Szomszédvár derbivel folytatódik az NB III Közép csoportja - vasárnap Hódmezővásárhelyre látogat a SZEOL SC.

A hazaiak kipihentebben készülhetnek a találkozóra, mivel a zord időjárási viszonyok miatt elmaradt a múlt heti Dabas elleni idegenbeli mérkőzésük, így másfél hét után először lép pályára a HFC. A SZEOL legutóbbi találkozója szintén az időjárás áldozata lett, igaz, a kék-feketék esetében egy hétközi, Budapest Honvéd II. ellen esedékes mérkőzésről volt szó. A vásárhelyiek számára két megyei rangadóval indult ez a naptári év, ugyanis az első tavaszi fordulóban a Mórahalmot sikerült legyőznie Szűcs Róbert tanítványainak, míg három nappal később Makón egy hétgólos mérkőzésen maradt alul a HFC. A SZEOL a tavasz folyamán eddig még veretlen, azonban nem lehetnek maradéktalanul elégedettek a Tisza-partiak, hiszen az atomvárosi bravúrt követően, hazai pályán csak döntetlenre futotta a kék-feketék erejéből a sereghajtó Vecsés ellen. A két csapat őszi összecsapását Beretka és Mihály góljaival 2-0-ra nyerte a SZEOL, és a tabellán elfoglalt helyezések alapján könnyen lehet, hogy ismételten a kék-feketék fognak diadalmaskodni. A Tisza-partiak trénere azonban óva inti játékosait az elbizakodástól, ugyanis egy rangadó esetében nem számít a két gárda aktuális helyezése:  

"Mindenképpen pikáns összecsapás lesz, mindegy milyen osztályban és körülmények között, találkozik a két csapat, egy Vásárhely-Szeged mindig presztízs mérkőzés.

Ellenfelünknek minden pontra szüksége van, én úgy gondolom, hogy sikerül bennmaradniuk év végén. Mi úgy tudunk segíteni nekik ebben, hogy a későbbiekben a riválisaiktól pontokat veszünk el. Persze, jó lett volna, ha sikerül zárkóznunk az előttünk állókhoz egy Vecsés elleni győzelemmel, de annak a meccsnek is inkább a pozitív oldalát nézzük, azt, hogy sikerült a hajrában egyenlítenünk. Minden meccsen van esélyünk a győzelemre, hogy ez összejön-e az attól függ, hogy melyik arcunkat mutatjuk. Tavasszal eddig volt három nagyon jó félidőnk, meg egy minősíthetetlenül rossz. Ha a három jó valamelyikét másoljuk, akkor nyerhetünk Vásárhelyen is"

- nyilatkozta a találkozót megelőzően Siha Zsolt. Külön pikantériája van a két csapat vasárnapi összecsapásának Kormányos Kolos számára, ugyanis a 25 éves szélső ősszel még nyolc mérkőzésen a vásárhelyiek színeiben lépett pályára, tavasztól azonban már a SZEOL SC-t erősíti.

Kormányos Kolos vasárnap már szegedi színekben léphet pályára Hódmezővásárhelyen. (fotó: hfc1912.hu)

„Abszolút barátian váltam el mindenkitől Vásárhelyen és szívből szurkolok nekik, hogy bennmaradjanak. Mi minden meccsen győzelemre játszunk, hiszen az a célunk, hogy érmet szerezzünk a bajnokság végén. Remélem lehetőséghez jutok vasárnap, még akkor is, ha csak csereként kapok pár percet. Egy hosszabb sérülés után próbálom magam utolérni, de még messze vagyok az ideális formámtól. Remélem az időjárás nem szól közbe, és egy hajtós, és közönségszórakoztató meccsen elhozzuk a három pontot Vásárhelyről.”

– fogalmazott Kormányos

NB III Közép csoport, 20. forduló:

Hódmezővásárhelyi FC – SZEOL SC vasárnap 16:00

A találkozóról élő szöveges tudósítással jelentkezik majd a szegedma.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.