Sport

A Szeged kezdi a kézilabda-BL rájátszását

A Szeged kezdi a kézilabda-BL rájátszását

2018. március 20., kedd
A Szeged kezdi a kézilabda-BL rájátszását

A német THW Kiel és a MOL-Pick Szeged szerdai mérkőzésével veszi kezdetét a férfi kézilabda Bajnokok Ligája rájátszásának első fordulója, amelynek továbbjutói a negyeddöntőbe kerülnek.

A két csapat legutóbb 2016 tavaszán, a BL-nek ugyanebben a szakaszában találkozott, akkor Szegeden négy-, Kielben pedig hétgólos hazai siker született, így a németek jutottak tovább. Egy idénnyel korábban a negyeddöntőben a magyar együttes előbb két találattal győzött, majd nyolccal kikapott.

A mostani párharcot is hazai környezetben kezdte volna a Szeged, de a két klub felcserélte a pályaválasztói jogot, mert az első meccs eredeti, hétvégi időpontja ütközik a THW Kiel - Rhein-Neckar Löwen német bajnoki rangadóval, amit a televíziós közvetítés miatt nem lehetett elhalasztani.

A 19 órakor kezdődő találkozót talpsérülés miatt biztosan kihagyja a szegediek szlovén beállója, Matej Gaber, a többiek egészségesek. A magyar együttes kimondottan jó formában van, a BL csoportkörének utolsó fordulójában szoros meccset játszott a Barcelona otthonában, és csupán egy góllal kapott ki, a magyar bajnoki rangadón pedig - 15 év után - győzni tudott a Veszprém vendégeként. A Kiel ezzel szemben három bajnoki mérkőzést veszített a közelmúltban, illetve kikapott hazai pályán a lengyel Kielcétől a Bajnokok Ligájában. Bodó Richárd hangsúlyozta, nem szabad, hogy bárkit is megtévesszen a német csapat idei szereplése, mert bár nem remekelnek a Bundesligában, a keretük bombaerős. "Felkészültünk a THW játékából, jó volt, hogy most több mint egy hetet csak erre a meccsre koncentráltunk. Jóval frissebbek is vagyunk. Rengeteg videóztunk, elemeztük a játékukat. Ha mindent úgy csinálunk, ahogy Juan Carlos Pastor vezetőedző kéri, jó eredményt érhetünk el" - nyilatkozta a válogatott balátlövő. A szegedi visszavágóra jövő vasárnap kerül sor.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.