Sport

A Falco után az Albát is legyőzné a Szedeák

A Falco után az Albát is legyőzné a Szedeák

2018. március 28., szerda
A Falco után az Albát is legyőzné a Szedeák

A Naturtex SZTE Szedeák szerda este az Alba Fehérvér csapatát fogadja az Újszegedi Sportcsarnokban.

A Tisza-partiak a Kaposvár elleni vereség után meglepően simán, 98-77-re győzték le a Falcót otthon, Braniszlav Dzunics együttese viszont tizenkét ponttal maradt alul legutóbb idegenben a Körmend elleni rangadón (67-79). A Szedeák egy esetleges győzelemmel nagy lépést tehet a rájátszás felé. A két vezetőedző a bb1.hu -nak nyilatkozott a találkozót megelőzően:

Andjelko Mandics, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője:

A Falco ellen jók voltunk, nyertünk, ez nagyon fontos volt számunkra. Holnap sem lesz könnyű dolgunk, hiszen az Alba is legjobb négyben van, nehéz mérkőzés vár ránk. Gyors, fizikális kosárlabdát játszanak, elég jó keretük van. Ők sem tudtak sokat pihenni, nem volt sok idő a felkészülésre. Fontos lesz, hogy mentálisan ki milyen állapotban lép pályára. Aki fejben jobb lesz, szerintem az fog nyerni. Oda kell figyelnünk a lepattanókra, hiszen ebben nagyon jók. Mindent meg fogunk tenni a siker érdekében, ez biztos. Révész valószínűleg nem fog tudni játszani, remélem, hogy rajta kívül mindenkire számíthatok.

Braniszlav Dzunics, az Alba Fehérvár vezetőedzője:

Elég valószínű, hogy a Szeged az idei bajnokságban is jobban szerepelt volna, ha nem jönnek közbe nála a sérülések. A játék alapján jó csapatnak tartom őket, ugyanúgy, mint tavaly. Az szeretném, ha a védekezésünk sokkal agresszívebb lenne, illetve ha a lepattanózásra koncentrálnánk. Jobban kell összpontosítanunk, mint az utóbbi meccseken, támadásban pedig fontos lesz, hogy a külső dobásainknak elfogadható százalékkal menjenek be. Több sérültünk is van, nem tudom, hogy ki fog játszani, Mohammednek, Simpsonnak és Harrisnek is vannak problémái.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Alba Fehérvár

Újszegedi Sportcsarnok, szerda, 18:00 V.: Kapitány G., Papp P., Kovács N. (Valovics I.)  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.