Hírzóna

Felújítanák az alsóvárosi templomot

Felújítanák az alsóvárosi templomot

2018. március 1., csütörtök
Felújítanák az alsóvárosi templomot

Átfogó felújításra van szükség a vizesedő falak, megrepedt boltozat, cserére szoruló ablakok miatt az alsóvárosi Havas Boldogaszony templomban, Wertheim Mátyás plébános szerint – írja a delmagyar.hu.

A lap idézi a plébánost, aki azt mondja, hogy atemplom falai könnyen vizesednek, mivel idős épületről van szó, az egész falrendszer folyamatosan párologtat, ez okozza a dohos szagot. Ez a velejárója az öreg, alá nem szigetelt épületeknek.

A pap hozzátette, a két elkülönülő falrendszer közül az egyik kissé megrogyott, a vakolat is gyakran hullik és a tetőszerkezet több helyen megsérült.

– A statikusok szerint nem életveszélyes a helyzet, ennek ellenére szeretnénk minél hamarabb megkezdeni a javítási munkálatokat. Erős szélviharban sűrűbben hullik a vakolat, ezért igyekszünk szép dolgokat mondani, hogy ne omoljon ránk a mennyezet – mondta. A felújítás költségeit leginkább adományokból fedeznék. Az ablakok felújítását már megkezdték, szeretnénekk minél többet kicserélni. – Megindultak a felmérések, egy éven belül elkészülhetnek a tervek, utána már konkrét koncepciót tudunk kidolgozni a templom megóvása érdekében  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.