Gazdaság

40 milliárd forint marad nálunk a téli rezsicsökkentés után

40 milliárd forint marad nálunk a téli rezsicsökkentés után

2018. március 12., hétfő
40 milliárd forint marad nálunk a téli rezsicsökkentés után

Mintegy 40 milliárd forint marad a lakosságnál a téli rezsicsökkentés után - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Fónagy János közölte, a rezsicsökkentéskörülbelül 3,5 millió gázfogyasztót és 650 ezer, távhővel fűtő háztartást érint. A hagyományos módon fűtő, szenet vagy fát használó emberek esetében megnövelik az erre a célra szolgáló szociális pénzügyi keretet egymilliárd forinttal - tette hozzá. Emlékeztetett, a rezsicsökkentésmég 2013-ban kezdődött a gáz, a villany, a távhő, a hulladékszállítás, a palackos gáz és a kéményseprés díjának mérséklésével. Fónagy János a Kossuth rádió 180 perc című műsorában elmondta, a 12 ezer forintos jóváírás az áprilisi, illetve a második negyedéves számlán automatikusan történik, erről a szolgáltató írásban értesíti majd az ügyfeleket, a fogyasztóknak tehát nincs teendőjük. Orbán Viktor miniszterelnök szerdán jelentette be, hogy 12 ezer forintos rezsicsökkentésről döntött a kormány a március eleji rendkívüli hideg miatt.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.