Hírzóna

20 százalékkal olcsóbban utazhatunk e-jeggyel Budapest és Szeged között

20 százalékkal olcsóbban utazhatunk e-jeggyel Budapest és Szeged között

2018. március 29., csütörtök
20 százalékkal olcsóbban utazhatunk e-jeggyel Budapest és Szeged között

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) döntése nyomán a MÁV-START utasai március 30-tól újabb csúcsidőn kívül közlekedő vonatokra válthatnak ötödével olcsóbb e-vonatjegyet. A húsvéti hosszú hétvégétől így megkétszereződik, naponta 150 közelébe nő a kedvezménnyel igénybe vehető, peremidős járatok száma. A decemberi menetrendváltáskor bevezetett, 5, 10 és 20 százalékos csatornakedvezmények népszerűnek bizonyultak, azokkal mostanáig több mint egymillióan éltek. Az utasok már több mint 160 millió forintot spóroltak a vasúti rezsicsökkentéssel.

A MÁV-START a december 10-i menetrendváltástól adújabb kedvezményeket az önkiszolgáló csatornákon keresztül megvásárolt vasúti menetjegyekre. Akkor az NFM hozzájárulásával öt százalékkal váltak olcsóbbá a jegyautomatás vásárlások, míg az otthon nyomtatott vagy mobileszközön bemutatott menetjegyek ára a korábbi háromszázalékos engedmény helyett tíz százalékkal mérséklődött. A MÁV-START egyes alacsonyabb kihasználtságú, legalább 100 kilométer távolságra, csúcsidőn kívül közlekedő járataira szóló e-vonatjegyek ára pedig ötödével csökkent. A menetrendi keresőben @ jellel jelölt peremidős vonatokra mintegy 62 ezer e-vonatjegyet vásároltak az elmúlt négy hónapban.

A kedvező tapasztalatok miatt a vasúttársaság az eddigi 76 vonat mellett további 72 csúcsidőn kívüli vonatot jelölt ki, amelyeket március 30-tól, azaz nagypéntektől 20 százalékkal olcsóbban lehet igénybe venni e-vonatjeggyel. A nagyarányú kedvezménnyel a Budapest–Szombathely/Zalaegerszeg, Budapest–Tapolca, Budapest–Balatonszentgyörgy–Nagykanizsa/Keszthely, Budapest–Pécs, Budapest–Eger, Budapest–Sátoraljaújhely, Budapest–Záhony, Budapest–Lőkösháza, Budapest–Szeged, Budapest–Győr és Sopron/Szombathely–Nagykanizsa–Pécs viszonylatokon legalább 100 kilométer távolságra közlekedő egyes vonatok utasai élhetnek.

Az ünnepi hosszú hétvégén a várható jelentős utasforgalom miatt, a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében is érdemes igénybe venni a jegyértékesítő automatákat és egyéb elektronikus vásárlási lehetőségeket. Az online megváltható és a vonatokon akár mobiltelefonon is bemutatható, 10 százalékos kedvezményűe-vonatjegyetadecemberi menetrendváltás óta56 százalékkal többen váltottak meg, mint az egy évvel ezelőtti azonos időszakban. A jegykiadó automaták forgalmára sem lehet panasz, azokból 21 százalékkal többen vásárolták meg az öt százalékos engedménnyel árult jegyet.A kedvezmények bérletvásárlásnál nem vehetők igénybe, de a MÁV-START járatain kívül a GYSEV egyes szolgáltatásaira is érvényesek.

(Forrás:Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztály,MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Kommunikációs Igazgatóság)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.