Hírzóna

Vádemelés lett a benzinkutas robbanás vége

Vádemelés lett a benzinkutas robbanás vége

2018. február 9., péntek
Vádemelés lett a benzinkutas robbanás vége

Vádat emeltek azzal a férfival szemben, aki házilag átalakított járművével gázrobbanást okozott 2015 októberében egy szegedi töltőállomásnál.

Serfőző Katalin közölte, a férfit foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolják. A férfi

2015 októberében

három gáztartályt szerelt be a gépjárműbe, a meglévő gyáriak mellé, anélkül, hogy a beszerelés elvégzésére képesítése, engedélye lett volna. A vádirat szerint a beszerelés szakszerűtlen volt, a gáztartályok érvényessége lejárt, az átalakítására a vádlott nem kért előzetesen hatósági engedélyt. A férfi az átalakított gépkocsival 2015. október 16-án éjszaka földgázt tankolt egy szegedi töltőállomáson. A tankolás közben az egyik illegálisan beszerelt tartályban megnőtt a nyomás, az elrepedt, majd a gépjárműből kiszakadt, és a földgáz magas nyomáson kiáramlott a tankból. A robbanás miatt egy ember súlyos, a vádlott és egy másik férfi könnyű sérülést szenvedett. A töltőállomásban pedig mintegy 34 millió forintos kár keletkezett - tudatta az ügyész. Forrás: MTI Fotó: Blikk  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.