Hírzóna

Vádemelés a szerb kábítószercsempésszel szemben

Vádemelés a szerb kábítószercsempésszel szemben

2018. február 5., hétfő
Vádemelés a szerb kábítószercsempésszel szemben

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szerb férfival szemben, aki tavaly március végén 55 kg marihuanát próbált meg Magyarország területére csempészni.

A vádirat szerint a vádlott tavaly március 29-én jelentkezett belépésre Magyarország területére Szerbia irányából a Röszke autópálya határátkelőhelyen az általa vezetett személygépkocsival, illetőleg a hozzá tartozó utánfutóval együtt. Az utánfutót valójában a kábítószer szállítását szervező ismeretlen személy vásárolta és adta a vádlott használatába a marihuana csempészése érdekében. Az útlevélvizsgálatot követő tételes vámvizsgálat során az utánfutó farostlemezeinek borítása alatt, amelyet kifejezetten a szállítás érdekében alakítottak át, 120 db ragasztószalaggal körbetekert csomagban 55 kg kábítószergyanús anyagot találtak a pénzügyőrök. A vádlott által Magyarországra csempészni szándékozott kábítószer tiszta hatóanyagtartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határát meghaladja, annak közel hatszorosa. A főügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban lévő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.