Hírzóna

Terrorista propagandavideóban pózolt a hollywoodi rendező fia

Terrorista propagandavideóban pózolt a hollywoodi rendező fia

2018. február 6., kedd
Terrorista propagandavideóban pózolt a hollywoodi rendező fia

Lucas Kinney az al-Kaida terrorszervezet egyik propagandavideójában szerepel, amiben arra buzdítja a fiatalokat, hogy csatlakozzanak hozzájuk.

Amerikai segédrendezőként dolgozó apjának,

Patrick Kinney

-nek, olyan filmekhez volt eddig köze többek között, mint az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag, és A rettenthetetlen. A 26 éves férfi egyébként anyja révén brit állampolgár, és katolikus iskolába is járatták, így a szülei számára érthetetlen a radikalizálódása.

A 13 évesen még papnak készülő fiúról úgy gondolják, hogy akkor térhetett át az iszlám vallásra, mikor az egyetemről való kicsapása után Bécsbe költözött.

Először egy olyan felvételen látták őt viszont, ahol súlyosan sérült állapotban volt, a fél karja gyakorlatilag leszakadt, és egy ágyon feküdt magatehetetlenül. Szülei természetesen aggódnak érte, az anyja attól tart, hogy egy brit drón bombája fogja fiát megölni. Úgy tudják róla, hogy eredeti nevét is elhagyta, ami helyett az Abu Basir al-Britani nevet vette fel. A videón az látható, ahogy a csoport közepén egyedül ő áll fedetlen arccal, mint egyfajta reklámarca a terrorszervezetnek. Szülei természetesen aggódnak érte, az anyja attól tart, hogy egy brit drón bombája fogja fiát megölni.

Kép forrása: Daily Mail

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.