Tavaly 729 sérültből 25-en haltak meg Csondrád megye útjain

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A bűntérkép után a megye baleseti térképét is áttanulmányoztuk. Az adatokat látva reméljük mindenki figyelmesebben fog közlekedni.

A rendőrségi statisztikából az derül ki, hogy tavaly januártól októberig összesen 540 olyan közlekedési baleset volt a megyében, ami sérüléssel is járt. Ebből csupán 19 volt halálos, ami azt jelenti, hogy minden második héten történt olyan közlekedési baleset, amiben Szegedhez közel legalább egy valaki meghalt. A maradék balesetek száma úgy oszlik meg, hogy 188 járt súlyos sérüléssel és 333 könnyűvel. A megsérült és elhunyt személyek száma még ezeknél is magasabb, hiszen egy balesetben sokszor nem egy személy sérül meg. Összesen 729 sérült volt, akik közül 25-en el is hunytak.

A rendőrség oldalán megnézhető interaktív térképen azonban jó hírekkel is találkozni. Az például, hogy Szegeden egy darab halálos autóbusz, motor, autó, vagy gyalogos baleset sem volt, egyértelműen pozitív. Az viszont már kevésbé, hogy a súlyos eseteket bepipálva a térkép vérvörös ponthalmazzá válik. Ezek közül a legnagyobb számban egyébként az autós balesetek találhatóak meg a legnagyobb számban, amit sajnos egyértelműnek tartunk, hiszen jóval többen közlekedünk kényelmesen kocsival, mintsem bicajjal.

Így a statisztika alapján azt lehet mondani, hogy kerékpározni nem csak azért egészségesebb, mert megmozgat minket, de még azért is, mert kevésbé valószínű, hogy baleset ér minket. Persze ha jóval többen pattannának nyeregbe, idővel az azokon történt balesetek száma is megnőne.

Előző sztori

Startol a fedett uszoda és kézicsarnok építése Szegeden

Következő sztori

Elvis él, és Szegedre is ellátogat!

Legutóbbi hasonló cikkek