Hírzóna

Szegeden nemet mondtak a Soros-tervre!

Szegeden nemet mondtak a Soros-tervre!

2018. február 16., péntek
Szegeden nemet mondtak a Soros-tervre!

Bár Haág Zalán (KDNP) előterjesztette a Soros-tervet elítélő határozatot, a közgyűlés nem vette napirendre azt.

Szentistványi István arra kérte a közgyűlést, szavazza meg Haág Zalán indítványát a Soros-terv elutasításáról, és vitassák azt meg. Haág Zalán hozzátette, a tegnapi egyeztető fórumon nem hangzott el, hogy levennék a napirendről az előterjesztést. Botka László (MSZP) polgármester ócska provokátornak nevezte Haág Zalánt. Végül 9 igen, 18 nemmel nem vették napirendre az indítványt.

A költségvetési rendeletet 16 igen, 9 nem szavazattal, és 2 tartózkodással elfogadták. A Fidesz és a KDNP képviselői nemmel szavaztak. Botka László polgármester a vita során úgy fogalmazott, a költségvetés lehetővé teszi, hogy folytatódjon az elmúlt évekre jellemző békés építkezés, sok olyan beruházás valósulhat meg, amely erősíti Szeged versenyképességét. A város idén 30 milliárd forintot fordít fejlesztésére. Az önkormányzat 27 milliárdos működési kiadásaiból 5 milliárd forintot fedez a központi költségvetés támogatása. Az önkormányzati cégek alkalmazottai jövedelmének növelésére 500 millió forintos béremelési alapot hoztak létre. A város 600 millió forintot fordít szociális kiadásokra. Folytatják több mint egymilliárd forintból az önkormányzat tavaly megkezdődött út- és járdafelújítási projektjét - közölte a politikus. A testület döntött a Dorozsmai Nagybani Piac Kft. 96 százalékos önkormányzati üzletrészének nyilvános pályázaton történő értékesítéséről, alapárként 530 millió forintot határoztak meg. A területet mezőgazdasághoz kötődő szolgáltatásra hasznosíthatja az új tulajdonos, a pályázónak vállalnia kell a hagyományos dorozsmai vásár megtartását. Mint arról korábban beszámoltunk, az év első és a választásokig utolsó (?) közgyűlésén a városi televíziót kivéve egyetlen újságíró sem tud jó minőségű hangot közvetíteni, Botka László kabinetfőnöke ugyanis ezt megtiltotta.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.