Krimi

Szándékosan éheztette kutyáit: enni és inni sem adott nekik a szívtelen férfi

Szándékosan éheztette kutyáit: enni és inni sem adott nekik a szívtelen férfi

2018. február 19., hétfő
Szándékosan éheztette kutyáit: enni és inni sem adott nekik a szívtelen férfi

Most vádat emelt ellene a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség. A szomszédok hívták ki a rendőröket a csengelei tanyára még tavaly nyáron, a legnagyob kánikulában. A kutyák ugyanis folyamatosan ugattak. Kiderült,

sem ételük, sem vizük nem volt az állatoknak. Öt nap múlva már állatorvossal mentek vissza a rendőrök, akkor szintén nem volt sem étel, sem víz a kennelekben.

A kutyák vészesen soványak voltak, normál súlyuknak alig a felét nyomták csak - derül ki a vádiratból. A rendőrök adtak enni és inni az állatoknak, az állatorvos pedig felszólította a férfit, hogy bánjon rendesen a kutyáival. A rendőrök viszont egy hét múlva ismét ránéztek a csengelei tanyára, a helyzet pedig mit sem változott: a kutyák éheztek és szomjaztak. Ekkor jelentették fel az állatok gazdáját. - Ez a bánásmód alkalmas volt arra, hogy a kutyának maradandó egészségkárosodást, vagy pusztulást okozzon, különös figyelemmel a nyári időjárási viszonyokra, ezért állatkínzás vétségével vádoljuk a férfit - tudtuk meg az ügyészségtől. A kutyák azóta jól vannak, menhelyre kerültek, ahol már új, szerető gazdijukra várnak.

(Borítóképünk illusztráció!)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.