Politika

Soros György Botka László miatt elégedetlen - mondja az MSZP!

Soros György Botka László miatt elégedetlen - mondja az MSZP!

2018. február 1., csütörtök
Soros György Botka László miatt elégedetlen - mondja az MSZP!

Az ATV-ben fejtette ki ezt bővebben Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője. De mondott még ennél is cifrábbakat.

Megérkezett az MSZP válasza Botka Lászlónak, aki jó ideje kitartóan dolgozik azon, hogy a közvéleményt meggyőzze: nem megijedt (

Szanyi Tibor szavaival: beszart

) a miniszterelnöki poszttal együttjáró kihívástól és kampánytól, hanem azért lépett le, mert bajok vannak a baloldali pártban, és kilóra megvett mindenkit a Fidesz. Már néhányszor megüzenték neki az MSZP-ből, hogy hagyja abba a mellébeszélést és a

"hazafelé köpködést"

, de az igazi pofont most kapta Horváth Csabától. Az MSZP fővárosi frakcióvezetője ugyanis egyértelműen és világosan kimondta az ATV-ben, hogy

Soros György Botka László miatt elégedetlen az MSZP-vel.

A videóban az ötödik perc környékén érkeznek el ehhez a témához, az alap pedig Soros György davosi beszéde volt Világgazdasági Fórumon, ahol is a magyar kormányt bírálta és feszegette az MSZP tehetetlenségét is. Horváth 05-41-től kezdi mondani a magáét Botka Lászlóról:

Horváth Csaba hangsúlyozta a műsorban, hogy Soros eredetileg azt mondta a konferencián, hogy "az MSZP-t komoly felelősség terheli, miattuk nincs ugyanis összefogás" az ellenzék között. Szerinte a tőzsdecápának ez a kritikája a„Botkás időszakra utalt”. Mert Botka folyamatosan konfontálódott és veszekedett a pártokkal.

"De miután ő távozott, gyakorlatilag másnap megkezdődtek azok az egyeztető tárgyalások, aminek az eredménye Karácsony Gergely, a közös miniszterelnök jelöltünk"

- magyarázta a szocialista politikus a műsorban. Tehát a baloldali párt most ott tart, hogy Soros György tulajdonképpen Botka Lászlót ostorozta. Ha tovább gondoljuk a fővárosi frakcióvezető analízisét, abból könnyen kikövetkeztethető,

hogyha tavasszal elbukja az MSZP a választásokat (erre minden jel és felmérés szerint komoly esély van), akkor annak Botka László lesz az oka!

A kérdés az, mivel fogja ezt "meghálálni" neki a baloldal?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.