Balhé

Rejtélyes levél előkerülése hozhat áttörtést a Farkas Helga ügyben!

Rejtélyes levél előkerülése hozhat áttörtést a Farkas Helga ügyben!

2018. február 7., szerda
Rejtélyes levél előkerülése hozhat áttörtést a Farkas Helga ügyben!

Olasz kapcsolata volt a fiatal lány elrablójának...

Egy olasz férfi látogatta rendszeresen a börtönben Farkas Helga elrablóját, Csapó Józsefet –

írja a Magyar Nemzet.

Az ügy egykori nyomozója Palatinus Gábor szerint, a férfi annak az olasz maffiacsoportnak a tagja, amelyik meggyilkolta a fiatal lányt. A kapcsolatot Csapó egyik levele bizonyítja, amelynek hiteles másolata Palatinus birtokába került.

„Most volt beszélőm a napokban, mivel az olasz haverom nem tud most Magyarországra jönni, beküldte a feleségét”

– olvasható a levélben. A lap a levél bővebb tartalmáról az egykori nyomozó kérésére nem számolt be.

A Magyar Nemzet novemberi információi szerint

, Dél-Olaszországban, Calabria tartományban találták meg a férfit. Mint írják, Palatinus Gábor nyugalmazott rendőrtiszt, az eset egykori nyomozója, több mint két évtizede gyűjti az információkat és a dokumentumokat a máig megoldatlan emberrablási ügyben. Úgy tartja, Farkas Helga elrablását és feltételezett meggyilkolását egy olasz szervezett bűnözői csoport hajthatta végre magyar segítséggel.

Az esetről korábban megírtuk

, az akkor 17 éves Farkas Helga ügye a legnagyobb visszhangot kiváltó emberrablás a rendszerváltást követően, melyre a mai napig nem sikerült pontot tenni. Farkas Imre vállalkozó Orosházán a helyi bárt, sörözőt és fagylaltozót üzemeltette, jómódú ember hírében állt. Családjával 1989-ben költözött Szegedre, azonban naponta jártak vissza Orosházára az üzleteik miatt. Lánya ezen az útvonalon tűnt el 1991. június 27-én, melyet még aznap éjszaka követett az első zsaroló telefon: 500.000 német márkát (akkori áron kb. 21 millió forintot) követeltek. Három nap után abbamaradnak a telefonhívások, és a lány hollétére azóta sem derült fény. Szülei mindent elkövettek a felkutatására, 25 millió forintot ajánlottak fel a nyomravezetőnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.