Politika

Orbán Viktor szerint Karácsony Gergely a csődbiztos, aki kivezeti az MSZP-t a parlamentből.

Orbán Viktor szerint Karácsony Gergely a csődbiztos, aki kivezeti az MSZP-t a parlamentből.

2018. február 18., vasárnap
Orbán Viktor szerint Karácsony Gergely a csődbiztos, aki kivezeti az MSZP-t a parlamentből.
Magyarország jobb benyomást kelt mint nyolc évvel ezelőtt, kezd úgy kinézni, mint egy dolgos, rendezett, tisztességes ország, de még mindig nem olyan, amilyen lehetne –jelentette ki Orbán Viktor a huszadik alkalommal megtartott évértékelő beszédében a Várkert Bazárban.
A miniszterelnök hozzátette,Magyarország jobban teljesít, de még mindig nem úgy, ahogy azt tehetsége diktálja, van még a munkából hátra bőven.A jövőt illetően Orbán Viktor kifejtette, a kormány politikája a legalapvetőbb értékeken, a munkán, a családon és a hazán alapul, így továbbra is ezt kínálják a jövőben is. A Fidesz-KDNP abban hisz, hogy a kemény munkát megjutalmazzák, hogy a családok alkotják a nemzet gerincét, hogy az édesanyákat tisztelni és becsülni kell. Abban hisz, hogy a megkezdett munka eredményeként a magyarok egyre többen lesznek a Kárpát-medencében.

Beszólt az ellenzéknek

Orbán arról is beszélt, a Fidesz-KDNP-kormány tagjainak világos értékrendje van, antikommunisták, hazafiak, és mindent készek feláldozni a hazájukért. A miniszterelnök véleménye szerint ebben különböznek az ellenzéki pártoktól. Utóbbiakra kitérve megjegyezte, az ember nem hisz a szemének, egyes pártok hogyan mernek bizalmat kérni, a választóktól az ország vezetésére. Mint kifejtette,

a legnagyobb pártszövetség például egy idegenlégióst igazolt miniszterelnöknek, akinek valójában csődgondnokként az a történelmi szerep jutott, hogy kivezesse az MSZP-t a parlamentből.

Egy másik baloldali pár virtigli kommunista párttá silányult, amely államosítással, börtönnel fenyeget, az egyházaknak pedig azt üzeni, hogy húzzák meg magukat. Olyan párt is akad, amelyik azt üzeni választóinak, lehet más a világ, de hogy milyen, arra már nincsenek válaszaik, azt sem tudják jobb, vagy baloldali pártnak számítanak -e. A legproblémásabb párt mégis az az egykori radikális párt, amely ezekben a vészterhes időkben azt harsogja, az iszlám az emberiség utolsó mentsvára. A kínálatot tekintve Orbán Viktor megjegyezte, Magyarország jobbat érdemel az ellenzéknél, nem kormányváltó, hanem ellenzékváltó hangulat van.

 

Meg kell menteni a keresztény kultúrát

A kerítés megépítésével, a jogi és fizikai határvédelemmel, a rendőrök példamutató helytállásával Magyarország sikeresen megvédte déli határait, "stabilan állunk a lábunkon", Nyugatról azonban veszély fenyeget - mondta Orbán Viktor évértékelő beszédében. A kormányfő szerint

a veszélyt brüsszeli, berlini és párizsi politikusok "hozzák a fejünkre", azt akarják ugyanis, hogy Magyarország is vegye át az ő politikájukat, "azt a politikát, amely bevándorlóországgá tette őket, és megnyitotta az utat a keresztény kultúra hanyatlása és az iszlám térnyerése előtt".

Most az a "divatos nóta" - folytatta -, hogy azért kell hozzájuk hasonlóvá válni, mert ez így szolidáris. Ezért világosan ki kell jelenteni: Magyarország azokkal a nyugat-európai emberekkel és vezetőkkel szolidáris, akik meg akarják menteni hazájukat, a keresztény kultúrájukat - mondta Orbán Viktor.   (MTI-PS)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.