Közélet

Nyugodjon meg mindenki: nem a horgásztavakba öntik a cédrusligeti törmeléket

Nyugodjon meg mindenki: nem a horgásztavakba öntik a cédrusligeti törmeléket

2018. február 5., hétfő
Nyugodjon meg mindenki: nem a horgásztavakba öntik a cédrusligeti törmeléket

A városi mende-monda ellenére nem igaz az, hogy a Sancer tavi horgásztavakba öntenék a gigaépítkezés sittjét. Viszont feltöltésre használják a kitermelt földet - teljesen szabályosan.

A napokban írtunk arról, hogy egyre komolyabb városi pletyka kering arról, miszerint a cédrusligeti gibaépítkezés törmelékét a Sancer-tavakba, pontosabban a horgásztavakba dobják. Mint most kiderítettük, ez nem igaz, távolról sem erről van szó. Lekeny György, a Cédrusliget Lakópark Kft ügyvezetőjétől megtudtuk, a tégla és betontörmeléket a kitermelés helyszínén szétválogatják, majd "in-situ eljárással" újrahasznosítják. Ez azt jelenti, hogy a betondarabokat a későbbi betonalapozáskor, a téglatörmeléket pedig az utak alapozásakor használják majd feltöltésre. Természetesen mindent előzetesen engedélyeztettek a megfelelő hatóságokkal. Kérdésünkre válaszolva tájékoztatott arról is Lekeny, hogy a teherautók által elszállított, 220 ezer tonna földet a régi Téglagyár mögötti Sancer-tavak közül

a négy kisebb „halott víz” feltöltésére használják fel. Így az évtizedek óta elhanyagolt, lepusztult gödrökből újra élhető környezetet varázsolnak

- ígérte az ügyvezető. Természetesen minden engedély birtokában van a cég, a rekultivációt hatóság is jóváhagyta. 1100 férőhelyes parkolóházat is építenek a lakópark alá, ami miatt20 ezer teherautónyi földet termelnek ki. A cégvezető hangsúlyozta, folyamatosan takarítják a szállításra használt közutakat.

A lakások több mint negyedének már van gazdája

Lekeny György közölte, összesen 600 lakást építenek majd a területen, és már most megvannak a lakások több mint negyedének a gazdái - vagyis ennyien kötöttek már előszerződést. (Tóth Péter)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.