Sport

Női kosárlabda Eb-selejtező - Nem bírtak az oroszokkal a magyarok

Női kosárlabda Eb-selejtező - Nem bírtak az oroszokkal a magyarok

2018. február 10., szombat
Női kosárlabda Eb-selejtező - Nem bírtak az oroszokkal a magyarok

A magyar női kosárlabda-válogatott hét ponttal kikapott Miskolcon az orosz csapattól pénteken az Európa-bajnoki selejtezősorozat harmadik fordulójában.

Eredmény: C csoport, 3. forduló: Magyarország-Oroszország 64-71 (10-18, 13-19, 21-21, 20-13) ---------------------------------------------------------------- A magyar csapat legjobb dobói: Krivacsevics 13, Studer 12, Raksányi 8, Varga 8, Határ 8 A szombati csatában a magyarok 4-3-ig vezettek, majd főként Studer Ágnes jóvoltából 17-18-nál közelítették meg ismét a vendégeket. A folytatásban egyre jobban leszakadtak a házigazdák, és a nagyszünetben már 14 pontos hátrányban voltak (23-37). Térfélcsere után a centerposzton rendkívül erős oroszok tartották a 15 pont körüli különbséget, majd a 27. percben húsz pontra megléptek (33-53). Székely Norbert időkérését követően sikerült közelebb kerülni az ellenfélhez, sőt a zárószakaszban három ízben is már csak hét pont volt a hátrány.

A csapatkapitány Raksányi Krisztina kosarával 63-68 állt az eredményjelzőn, ám az utolsó két percben az orosz válogatott eredményesebben büntetőzött.

A 2/1-es győzelmi mérleggel álló magyarok szerdán a két forduló után nyeretlen litvánokat fogadják Miskolcon. forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.