Szórakozás

Nemsokára már a repülőn is netezhetünk

Nemsokára már a repülőn is netezhetünk

2018. február 10., szombat
Nemsokára már a repülőn is netezhetünk

A repülőn internetezést lehetővé tevő rendszer már a tesztelés fázisában van.

A Deutsche Telekom és az Inmarsat bejelentette, hogy a Nokiával közösen elérték az utolsó fontos szakaszát az ún. EAN rendszer kidolgozásának. Az European Aviation Network (EAN) egy olyan rendszer, ami műholdas és szárazföldi LTE-hálózattal biztosít szélessávú internetelérést a repülőgépek számára Európában. Ezt az unió 28 államában, illetve Svájcban és Norvégiában elhelyezett 300 állomásnak és az Inmarsat által tavaly nyáron Föld körüli pályára állított műholdnak köszönhetjük.

A rendszer szeptember óta üzemel, és azóta is tökéletesen működik szárazföld és víz felett egyaránt, 75 Mbit/s sebességű kapcsolatot biztosítva a repülőgépek utasainak.

A Deutsche Telekom sajtóközleménye szerint a European Aviation Network 2018 első felétől lesz elérhető a légitársaságok, és az utasok számára, és az International Airlines Group (IAG), ami magában foglalja többek között a British Airwayst, az Iberiát, az Aer Lingust és a Vuelinget már el is kezdte a szolgáltatás biztosításához szükséges technikák felszerelését a gépeire. forrás: faktor.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.