Sport

Nem tört meg a jég

Nem tört meg a jég

2018. február 8., csütörtök
Nem tört meg a jég

A „sírból” hozta vissza a meccset a Budapesti Honvéd a Vásárhelyi Kosársuli ellen. A kék-sárgák magabiztosan vezettek az elsők két negyedben, de hiába voltak 22 pontos előnyben, végül Puskás Artúr játékosai örülhettek a fővárosban rendezett alsóházi rangadón.

A Kosársulinak indult jobban a meccs, a kezdeti vezetés után azonban a szakmát éppen az alföldi városban kitanuló, ott nevelkedő Kovátsot nem tudták tartani: 8. pontja után már a Honvéd örülhetett. Nem tartott sokáig az öröm: Vas, Szabó és a fiatal Bálint szorgalmasan gyűjtötte a pontokat, fejenként 7-et jegyeztek, mindez pedig a negyed végén 14-25-ös vendégvezetést eredményezett. Rövidesen Béres iratkozott fel a 7 pontosok listájára, majd a padon kezdő Pavlovic és Varga juttatta a gyűrűbe a labdát. Nem igazán tudtak válaszolni a pályájukat ezen az estén újra visszakapó fővárosiak, akik rövidesen már 22 pontos hátrányban találták magukat. Nem igazán ment Puskás Artúr fiainak a dobás, a 16. percig 23/6-os mutatót produkáltak. A nagyszünetig valamelyest javult Stefánék teljesítménye, a pihenőig jóval a lélektaninak számító 20 pontos határon belülre jöttek. (44-30) Jót tett a szusszanás a budapestieknek, akik alaposan bekezdtek, és 9-2-es rohanással 46-39-re közelítették meg a kisebb gödörbe kerülő Szabó Péteréket. Időkéréssel próbálta nyugtatni legénységét Utasi Gábor, de ha beindul a szekér, akkor nincs megállás, a Honvéd nem torpant meg: 4 pontra zárkóztak föl, főként Mucza és Kovács vezérletével. A kék-sárgáknál Szabó és Pavlovic húzta ki társait a slamasztikából, akik Béres büntetőivel jutottak némi levegőhöz a periódus végére. (56-60) Lendületbe jött a nagy múltú budapesti gárda, Mucza és Kovács diktálta a tempót, előnyhöz juttatva csapatukat. 63-62-nél még 5 perc volt vissza, újítania kellett az elmúlt hónapban nagyot játszó, ám sérüléssel küzdő Molnár nélkül felálló Csongrád megyeieknek. Ez viszont olyannyira nem akart összejönni, hogy a Honvéd 12 pontjára csak 4-gyel tudtak válaszolni ebben az időszakban. (69-64) Ennek ellenére még az utolsó percben is volt esélye a győzelemre a Hódmezővásárhelynek, de már nem sikerült kiénekelni a győzelmet a piros-fehérek szájából, a végeredmény Honvéd-Kosársuli 81-76.

Budapesti Honvéd - Vásárhelyi Kosársuli

81–76 (14-25, 16-19, 26-16, 25-16) NBI B csoport, alapszakasz, vezette: Surányi Gábor, Esztergályos Róbert, Pécsi Zsolt. Budapest, Simon János Kosárlabda Csarnok, 100 néző.

Honvéd

: PINTÉR 10, Tóth 10/3, Fülöp 2, MUCZA 22/12, KOVÁTS 21.

Csere

: Stefán 4, Szalay 2, Máté 8/6, Bea B. 2.

Edző

: Puskás Artúr

Kosársuli

: SZABÓ 18/6, Bálint 18, Varga 7/3, Vas 9/3, Gajic -. Csere: Béres 9/3, PAVLOVIC 15/3, Horváth -, .

Edző

: Utasi Gábor Utasi Gábor:”Az első félidőben idei legjobb játékunkat nyújtottuk, de ez is kevés volt. A harmadik negyedben keményebb védekezésre váltott ellenfelünk, amivel nem tudtunk mit kezdeni.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.