Szórakozás

Nem ijedtek meg az árnyékuktól a szegedi medvék

Nem ijedtek meg az árnyékuktól a szegedi medvék

2018. február 2., péntek
Nem ijedtek meg az árnyékuktól a szegedi medvék

Élménydús medvelest szervezett a Szegedi Vadaspark ma délelőtt óvodás és kisiskolás csoportoknak.

A népi hiedelem szerint, ha február másodikán a medvék megijednek a saját árnyékuktól, s visszabújnak, akkor hosszú tél vár még ránk.

Már negyed tizenegykor türelmetlen gyermekzsivaj töltötte meg a szurikáták melletti betonutat. Itt várakoztak a farsangi felvonulásra – ekkor már sokan álarcot is öltöttek. majd megjelent egy mackó – egy magasabb termetű munkatárs – akit közre fogtak a lurkók. Nagy zsivajjal indultak, többé-kevésbé libasorban a Vadaspark barnamedvéihez. Népi mondókákkal és lelkes énekszóval tették hangulatosabbá az amúgy sem unalmas délelőttöt. Eközben az intézmény munkatársai faágakra, kövekre zöldségeket és gyümölcsöket helyeztek el a kifutóban. Háromnegyed tizenegykor a gyermekek már egyre türelmetlenebbül várakoztak a medveház előtt. Amikor a gondozók felhúzták a nehéz vasajtót, két bundás fej jelent meg először a nyílásban. Pár pillanattal később viszont komótos léptekkel előcammogtak az álmos állatok.

Nyugodtan ízlelgették a „terített asztal” számos csemegéjét, s közben egyre közelebb kerültek a várakozókhoz. A gyermekeknek szemmel láthatóan nagyon tetszettek a hatalmas testű barnamedvék. A gyermekzsivajtól kísért vidám esemény happy enddel végződött, hiszen az állatok nem bújtak vissza a „barlangjukba”. Sőt, egészen sokáig kint is maradtak – nagy örömet okozva ezzel a tavaszt váróknak. A népi hiedelem azt mondja, hogy amikor a medvék „nem ijednek meg” az árnyékuktól – az az kint maradnak a levegőn -, akkor enyhe február, s hamarosan igazi tavasz várható. Tóth Péter

További képek:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.