Közélet

Középiskolás diákokat vittek a bíróságra

Középiskolás diákokat vittek a bíróságra

2018. február 9., péntek
Középiskolás diákokat vittek a bíróságra

A Nyitott Bíróság Program keretében tárgyalásra látogattak el a Szegedi Szakképzési Centrum Vasvári Pál Gazdasági és Informatikai Szakgimnázium kilencedikes diákjai.

A tárgyaláslátogatást megelőzően dr. Tóth Csenge bírónő felkészítő előadást tartott az iskolában, melynek keretében beszélt a bíróvá válás folyamatáról, a nyomozási bírói munkáról, a gyermekkorúak meghallgatásáról, valamint példákkal illusztrálva ismertette a fiatalkorúak büntetőeljárásának szabályait.

A diákok dr. Cseh Lívia bírónő tárgyalásán vettek részt, ahol a vádlottak rendőrség útján történő elővezetését követően

sor került egy vádlott kihallgatására, majd a sértett tanúkénti kihallgatására, továbbá az egy vádlott és sértett szembesítésére is.

Az osztály egyik fele már korábban részt vett tárgyaláson, ezzel kapcsolatosan a kísérő pedagógus elmondta, hogy a tanulókat a bíró, az ügyész és az ügyvéd tevékenysége mellett a jegyzőkönyvvezető munkája is megfogta, ugyanis az iskolában már a 9. évfolyamtól kezdve tanulnak gépírást.

A Szegedi Törvényszék továbbra is várja a bíróságokon folyó munka iránt érdeklődő középiskolás diákokat.

Fotó: Szegedi Törvényszék

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.