Sport

Kósa Lajos: a rövidpályás gyorskorcsolyázók nyerni akarnak

Kósa Lajos: a rövidpályás gyorskorcsolyázók nyerni akarnak

2018. február 7., szerda
Kósa Lajos: a rövidpályás gyorskorcsolyázók nyerni akarnak

Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnöke szerint igazi sportemberek alkotják a phjongcshangi téli olimpián induló rövidpályás gyorskorcsolya-válogatottat, akik úgy utaztak el Dél-Koreába, hogy nyerni akarnak.

A sportvezető az M4 Sport Sportreggeli című műsorában szerdán megjegyezte azt is, hogy a várakozások ellenére a versenyzők vállát nem nyomja a teher, nem nyomasztja őket a tét. Kósa Lajos hangsúlyozta, hogy a magyarok egyértelműen a szűk világelitbe tartoznak Kanadával, az Egyesült Államokkal, Dél-Koreával, Japánnal, Kínával és Hollandiával együtt.

"Bennünket üldöznek a többiek, meg mi üldözzük egymást. Ebből pedig bármi lehet"

- mondta az elnök, hozzátéve, hogy a sikerhez kell némi szerencse is, de az csak azt találja meg, aki a legjobbak közé tartozik. - "Első akarok lenni, így mentek ki, s ebből a legjobb is kijöhet." A MOKSZ vezetője beszélt arról is, hogy elsősorban a férfiakat szokták emlegetni az esélyesek között, de szerinte a női csapat is eredményes lehet majd, mert szintén remek versenyzők alkotják. Hangsúlyozta, hogy nem csupán a sportolók tartoznak a legjobbak közé, hanem a szakmai stáb is kiemelkedő a válogatott mellett. Külön megemlítette a csapat egyik élező mesterét, egy dél-koreai szakembert, aki szerinte a saját területén a világ két legjobbjának egyike. A magyar korcsolyasportot 12-en képviselik majd a pénteken kezdődő téli olimpián. Rövidpályán a maximális 10 fő szerepel, míg nagypályás gyorskorcsolyában Nagy Konrád, műkorcsolyában pedig Tóth Ivett. Kósa szerint Nagy Konrád akár meglepetést is okozhat a téli játékokon, míg Tóth-tal kapcsolatban abban bízik, hogy a rövid programból továbbjut majd és bemutathatja a kűrjét. Kiemelt fotó: Koszticsák Szilárd (MTI) MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.