Hírzóna

Kóbor kutyákat bíznak a rabokra az egyik legszigorúbban őrzött börtönben

Kóbor kutyákat bíznak a rabokra az egyik legszigorúbban őrzött börtönben

2018. február 2., péntek
Kóbor kutyákat bíznak a rabokra az egyik legszigorúbban őrzött börtönben

Ezzel is azt akarják, hogy a fogva tartottak visszailleszkedjenek a társadalomba.

Több mint 200 kutyát fogadtak be Szerbia egyik legszigorúbban őrzött fegyintézetében egy projekt keretében, amelynek célja a fogvatartottak visszaillesztése a társadalomba – írja az MTI. A kutyákról egy tucatnyi rab gondoskodik a szávaszentdemeteri (Sremska Mitrovica) fegyházban, a feladatuk pedig az, hogy megetessék, rendbe tegyék, megsétáltassák és bizonyos feladatokra kiképezzék a kutyákat – írja az MTI. A befogadott kóbor ebeket a börtönhöz tartozó menhelyen beoltják, féregtelenítik, sterilizálják és oktatják. Közülük sokan vissza fognak kerülni az utcára, a fogékonyabbakat azonban tovább képezik, hogy terápiás célokra is használhatók legyenek - mondta el Milan Stevanovic, az intézmény illetékese a Vecernje Novosti című belgrádi napilapnak a projekt megindításakor.

Fotó: illusztráció

A rabok szerint a befogadott kutyák már most terápiás hatással vannak rájuk, hiszen folyamatos gondoskodást igényelnek, és ezzel voltaképpen megnyugtatják gondozóikat is. A gondozók azon fegyencek közül kerülnek ki, akiket rövid időre ítéltek el, a súlyos bűncselekmények elkövetői nem vehetnek részt a projektben - mondta az intézmény illetékese. A tervek szerint az ország más börtöneiben is létrehoznak menhelyeket, ezzel ugyanis nemcsak a fogvatartottaknak segítenek, hanem a városokat is megtisztítják a kóbor kutyáktól. (MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.