Közélet

Kiválóan vizsgázott a vörös kód intézménye

Kiválóan vizsgázott a vörös kód intézménye

2018. február 27., kedd
Kiválóan vizsgázott a vörös kód intézménye

Czibere Károly szerint eredményesen vizsgázott a vörös kód intézménye. A rendkívüli hideg miatt szombaton kiadott riasztás óta több mint harminc hajléktalan embert helyeztek el különböző feladatkörű szociális intézményekben – közölte a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár.

Czibere Károly a sajtótájékoztatón közölte, az elmúlt három napban 154 utcán élő embert helyeztek el hajléktalanszállón, 33 pedig más típusú intézményben kapott helyet.

Az államtitkár elmondta, három nap alatt háromszor annyi hívás érkezett a diszpécserközpontokba, mint az átlagos napokon.

Czibere a sajtótájékoztatón megköszönte a lakosságnak, hogy figyel a rászorulókra. Lőrincz Norbert, a Hajléktalanokért Közalapítvány kuratóriumi elnöke hozzátette: a vörös kód intézményének köszönhetően hat kihűléssel veszélyeztetett embernek is találtak fűtött helyet. Az elnök közölte: az észak-magyarországi és az észak-alföldi régióban száz százalék feletti kihasználtsággal működnek a hajléktalanokat ellátó intézmények. Jelezte, mindegyik nappali melegedő száz százalék feletti kihasználtsággal működik. a közalapítvány.

A budapesti, Szobi utcai, 140 személyes melegedőben 170-190 ember is megfordul naponta.

A rendkívüli hideg miatt szombat déltől vörös kód riasztást léptettek életbe. Ilyenkor adott esetben a bentlakásos szociális intézményeknek is ellátást kell biztosítaniuk hajléktalan embereknek. Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.