Írjon nekünk

Közélet

Kié lesz a legszebb előkert Klebelsberg-telepen?

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A Klebelsberg-telepi Polgári Kör Egyesület első alkalommal hirdeti meg a lakosok számára a kertszépségversenyt. A versenyre február 15-től lehet benevezni.

Mint azt az egyesület elnökétől Nacsáné Kovács Máriától megtudtuk, a telepi Összefogás Háza korábban már indult hasonló témájú versenyen. A tavalyi évben kiírt városi Virágos Szegedért versenyen az intézmények kategóriájában az előkelő harmadik helyezést érte el. Innen jött az ötlet, hogy helyi versenyt kellene rendezni.

A Polgári Kör öttagú vezetősége és Somogyi László kertészmérnök, szintén helyi lakos egyetértettek abban, hogy a telepiek körében bizonyosan népszerű lesz a kezdeményezés. Klebelsberg-telepre egyébként is jellemző az aktív közösségi élet és a lakókörnyezet iránti igényesség. A hangulatos utcákat járva szebbnél szebb előkerteket, rendezett portákat látunk. Nemigen találunk eldobott csokis papírokat, vagy üres sörösüveget az árokparton.

Kaszper Blanka – az Összefogás Házának művelődésszervezője – elmondta, a telepen nem előzmények nélküli a virágos portákhoz kapcsolódó kezdeményezés. Nógrádi Tibor önkormányzati képviselő a korábbi években már többször osztott rózsatöveket a virágok szerelmeseinek.

A Polgári Kör elnökétől megtudtuk, hogy egy országos akcióhoz kapcsolódva a lakosok közül sokan már évek óta társadalmi munkát vállalnak a közterületek tisztán tartásában.

A nevezések az Összefogás Házában személyesen, vagy emailben is leadhatók a címre. Az előkerteket 3 tagú bíráló bizottság fogja megtekinteni, s több szempont alapján rangsorolni. A szempontok között szerepelnek egészen különlegesek is, például a sünök átjárását biztosító megoldások, vagy madárvonzó növények beépítése. A versenyben utcai előkertek vesznek részt, melyekről évszaknak / virágzásnak megfelelően több fénykép is leadható február 15-től augusztus 22-ig az Összefogás Házában.

A legszebb előkertekről készült képekből kiállítást rendeznek az Összefogás Házában április 22-én, a Föld napján.

Az eredményhirdetést a szeptember 8-9-i Hattyas Kupa alkalmával tartják meg. A győztesek tárgyjutalmat és kertészeti vásárlási utalványt nyerhetnek.

A ötletgazdák bíznak benne, hogy a versennyel újabb lakosokat is sikerül majd a környezetük rendben tartására és kertjeik szépítésére ösztönözni.

Tóth Péter

Kommentek

Tovább olvasom

Gasztro

Vidám hangulatú grillezés Tápén

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Tizenegy csapat részvételével rendezték meg a Heller Ödön Művelődési Ház udvarán az I. Pecsenyesütő és forralt bor napot Tápén. Kommentek

Tovább olvasom

Közélet

Betörtek az Alkotmánybíróság elnökéhez Szegeden

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Tegnap este 10 óra körül került fel egy közösségi oldal népszerű szegedi zárt csoportjába a hír, hogy rendőri razzia volt Szegeden. Nos, mint kiderült, nem kell mindent elhinni, amit az interneten olvasunk. Megkerestük a szegedi rendőrség sajtóosztályát, ahol kérdésünkre elmondták, hogy kollégáik egy betöréses lopás miatt helyszíneltek- azaz nem razzia volt tegnap este a városban. […]

Tovább olvasom

Hírzóna

A holokausztnak Vásárhelyen is voltak Roma áldozatai

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium lakói és tanárai tettek látogatást pénteken a hódmezővásárhelyi Emlékpontban és a Magyar Tragédia 1944 Kiállítóhelyen. Kommentek

Tovább olvasom

Aktuál