Közösség

Két szegedi költőnő vendégeskedett a Csongor téri Közösségi ház Irodalmi teadélutánján

Két szegedi költőnő vendégeskedett a Csongor téri Közösségi ház Irodalmi teadélutánján

2018. február 1., csütörtök
Két szegedi költőnő vendégeskedett a Csongor téri Közösségi ház Irodalmi teadélutánján

Csiszár Katalin Tétova lépések és Nagyné Kása Edit Szeretetfa című kötetei kerültek bemutatásra a telt házas tarjáni kulturális rendezvényen.

„Az Irodalmi teaház annak a programsorozatnak a része, amit Kothencz János a kultúra népszerűsítésének céljából hívott életre. Nagy örömünkre szolgál, hogy ezek a rendezvényeink nagyon sok érdeklődőt vonzanak, ezzel is bizonyítva, hogy helye van ennek a kezdeményezésnek. A látogatóink igénylik, hogy minél szélesebb körben megismerkedjenek a kultúrával és annak hírnökeivel, a költőkkel, írókkal, zenészekkel” – mondta el lapunknak Szabóné Szivos Ildikó, az est házigazdája.

A bemutatkozó alkotók életének és pályájának indulásában sok a hasonlóság. Egyszerű családból származnak, szeretik Szegedet, itt tanultak szakmát, itt élnek, és mindketten nyugdíjas éveikben kezdtek igazán a versíráshoz. Az inspirációt életük addigi történései, a hosszú évek élettapasztalata és bölcsessége adták. Nagy segítséget nyújtott mindkettőjüknek a szegedi Amatőr Alkotók Köre is, ahol befogadták és támogatták őket. Ezen az estén is a Kör tagjai, a pályatársak adták elő, olvasták fel verseiket, írásaikat. Mindketten megemlítették Kurunczi Mária - szintén szegedi költő-író - nevét is, aki sokban segítette indulásukat, és aki február 14-én, Valentin napon lesz vendége az Irodalmi teaháznak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.