Hírzóna

Kábítószer-kereskedőket ítéltek el jogerősen Szegeden

Kábítószer-kereskedőket ítéltek el jogerősen Szegeden

2018. február 8., csütörtök
Kábítószer-kereskedőket ítéltek el jogerősen Szegeden

Jogerősen tíz év, illetve tizenegy év fegyházbüntetéssel sújtott egy vajdasági és egy kecskeméti kábítószer-kereskedőt csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla.

A táblabíróság a két férfit társtettesként, jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek, a szerb állampolgárságú elsőrendű vádlottat a tízéves szabadságvesztés kiszabása mellett ugyanennyi időre kiutasította Magyarország területéről. A 32 éves - jelenleg Kecskeméten lakó - másodrendű vádlott 2014 januárjától marihuánát, speedet, ecstasyt és kokaint árusított. A férfi "viszonteladókkal" is kereskedett. Az elsőrendű vádlott egy 50 éves férfi is gyakran meglátogatta őt, és tőle kábítószert vásárolt. A férfiak májusban megállapodtak abban, hogy a vajdasági vádlott nagyobb mennyiségű drogot ad át társának, hogy azt továbbértékesítse. A kábítószert Szerbiából csempészték át egy autó átalakított üzemanyagtartályában. A jármű 2014. május 31-én érkezett Magyarországra. A vádlottak másnap délután egy kecskeméti ház udvarában az átalakított tankból szedték ki a drogot, összesen kilenc csomagot. A rendőrök ekkor ütöttek rajtuk, és a több mint 6,5 kilogramm marihuánát lefoglalták. A másodrendű vádlottnál is házkutatást tartottak, és ott is kábítószert foglaltak le. Az első fokon a Kecskeméti Törvényszék által meghozott kilenc és fél év szabadságvesztést a táblabíróság tovább súlyosbította. Mezőlaki Erik bíró az ítélet indoklása során kifejtette, a hosszabb ideig kábítószerrel kereskedő másodrendű vádlott esetében a 15 éves középmértékhez közelebbi büntetés kiszabását tartotta szükségesnek a táblabíróság. forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.