Közélet

Jégkaparót kapunk, ha agyban is felkészültek vagyunk!

Jégkaparót kapunk, ha agyban is felkészültek vagyunk!

2018. február 7., szerda
Jégkaparót kapunk, ha agyban is felkészültek vagyunk!

Vad Róbert őrnagy, a Balesetmegelőzési Bizottság titkárának szervezésében a reggeli órákban ellenőrizték a szegedi autósok téli készenlétét.

Az 5-ös út kivezető szakszán, a régi orosz laktanyánál ellenőrizték, hogy menyire felkészültek az emberek a télre. Igaz a tél közepén úgy gondolnánk, hogy ilyenkor már mindenki átállt a téli időszakra a vezetés terén is, de a változó időjárás miatt a rendőrség úgy gondolta, hogy sokan könnyedebben veszik ezt, mint amennyire fontos a téma. Az őrnagy arra is felhívta a figyelmünket, hogy nem pusztán országosan változékony az, hol milyen időjárási viszonyokkal találkozunk. Reggelente gyakorta találkozunk fagyokkal, lejegesedett utakkal, így azokkal sem árt vigyázni.

Tanácsként az autósok figyelmébe ajánlotta, ebben az időszakban ajánlatos 5-10 perccel korábban elindulni

és valamivel figyelmesebben, nagyobb követési távolságot tartva vezetni, ahogyan ő fogalmazott ilyenkor agyban kell felkészültnek lenni.

A megállított autósoknál, amennyiben mindent rendben találtak, ajándékként egy jégkaparóval jutalmazták meg felkészültségüket. A rendőrök

a téli gumik

és a gépjárművek műszaki állapotára fokozottan figyelnek. Sőt, Vad Róberttől megtudtuk, a lejárt papírokkal való közlekedésre illetve az ittas járművezetésre "különösen harap". Balesetmentes utat kívánunk mindenkinek!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.