Sport

Hackertámadás a téli olimpián

Hackertámadás a téli olimpián

2018. február 10., szombat
Hackertámadás a téli olimpián

Hackertámadás érte a téli olimpia szervezőbizottságának (POCOG) szervereit szombat este - a megnyitó idején.

A POCOG szombaton közölte, a kalóztámadás zavart okozott a sajtóközpont digitális televíziós műsorszolgáltatásában. A szervezők a biztonság kedvéért leállították a szervereket.

Így órákon keresztül elérhetetlenné vált az olimpia hivatalos honlapja, s nem tudtak foglalásokat kinyomtatni az internetes jegyeket vásároló szurkolók.

A hackertámadás forrása egyelőre nem ismert, keresik a felelősöket. A szervezőbizottság hangsúlyozta, hogy a támadás az olimpia szempontjából nem létfontosságú számítógépes rendszerekben okozott rövid ideig zavart. Sem a sportolók, sem a vendégek nem voltak veszélyben. A dél-koreai hatóságok különbizottságot hoztak létre az eset kivizsgálására. Kiberbiztonsági szakemberek már korábban figyelmeztettek, hogy a különböző nagyszabású rendezvények rendszerei számítógépes kalózok támadásainak lehetnek a célpontjai. forrás: portfolio.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.