Kultúra

Gyüdi Sándor ezúttal inkább a szimfónikusokat vezetné

Gyüdi Sándor ezúttal inkább a szimfónikusokat vezetné

2018. február 13., kedd
Gyüdi Sándor ezúttal inkább a szimfónikusokat vezetné

Ezért visszavonta a pályázatát, nem marad a Szegedi Nemzeti Színház élén.

Közleményben jelentette be Gyüdi hétfő este, hogy visszavonja a pályázatát.

Azt írta a Színház honlapján

, hogy

„A Szegedi Nemzeti Színház főigazgatói pályázata kapcsán az intézményben kialakult és egyre éleződő megosztottság bennem komoly aggodalmakat keltett. Meggyőződésem szerint az szolgálja a társulat és Szeged közönségének érdekeit, ha a pályázatomat visszavonom.

Tudomásomra jutott ugyanakkor, hogy a Szegedi Szimfonikus Zenekar vezetésére kiírt pályázat nagy valószínűséggel eredménytelen lesz, és új pályázatot fognak kiírni. Szorosabban vett hivatásom a koncertélethez és a zenés színházhoz köt, Szeged közönségének javára a jövőben ezen a területen kívánok dolgozni.

Színigazgatói pályázatomat visszavonom, és amennyiben a Szimfonikus Zenekar vezetésére új pályázatot fognak kiírni, azon indulni kívánok. Gyüdi Sándor"

A társulat a másik indulót (illetve immár csak egyetlent) Barnák Lászlót támogatta, ő 80%-ot kapott a belsős szavazáson, míg Gyüdi csak 61%-ot. Bár páran - ahogy ők írták a "folyamatosan látszó művészek" - megpróbálták újrahúzni a szavazást, egy nyilatkozatot is írtak, az mégsem aratott osztatlan sikert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.