Hírzóna

Elérhetőek a középiskolai központi felvételi vizsga eredményei

Elérhetőek a középiskolai központi felvételi vizsga eredményei

2018. február 9., péntek
Elérhetőek a középiskolai központi felvételi vizsga eredményei
A központi írásbeli felvételi vizsga eredmény-átlagai elérhetők az Oktatási Hivatal (OH) honlapján. Február 19-ig lehet jelentkezni a középfokú intézményekbe.

A 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokba jelentkezőknek az egyéni felvételi lapokat elektronikusan kell kitölteniük, a kézzel kitöltött felvételi lapok feldolgozására nincs lehetőség.

Az OH több mint 90%-ban feldolgozta a központi írásbeli felvételivizsga-dolgozatok eredményeit, és honlapján nyilvánosságra hozta azok átlagait és eloszlását. Így a felvételizők összehasonlíthatják teljesítményüket, és megalapozottan dönthetik el, hogy mely iskolákba jelentkeznek. A középfokú felvételi eljárásban a 9. évfolyamra jelentkezők felvételi lapjait a tanulók általános iskolái töltik ki. A 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokban továbbtanulni szándékozóknak a lapokat egyénileg kell kitölteniük az OH honlapján elérhető KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program erre létrehozott felületén. A kitöltött dokumentumokat – a tájékoztatóban leírtak szerint – aláírva el kell juttatni a továbbtanulásra kiválasztott középfokú iskolákba és az OH-ba. A kézzel kitöltött felvételi lapok feldolgozására már nincs lehetőség, a hivatal a korábbi tanévek felvételi nyomtatványait nem fogadja el. Forrás: OH Fotó: Alliance Française de San Francisco

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.