Közélet

Az idősek számítógéphasználatát segíti az Agóra

Az idősek számítógéphasználatát segíti az Agóra

2018. február 3., szombat
Az idősek számítógéphasználatát segíti az Agóra

Ahogy azt Szíjjártó „új digitális ipari korszak” Péter is mondta, a technika ma már körbe öleli az életünket. Ez azért is fontos, mert ma már a gyerekek sokszor jobban tisztában vannak a használatával, mint az idősebb korosztály.

Ezt a generációs szakadékot próbálná betemetni az Agóra azzal a programjával, mely a nyugdíjasokat zárkóztatná fel a számítógépes tanfolyamával. Ma már az idősebb korosztály köreiben is egyre népszerűbb a modern technológia használata. A külföldön élő unokákkal laptopon, vagy tableten keresztül beszélgetnek, süti recepteket töltögetnek, és még ezer más dologra is használhatják, de csak akkor ha értenek hozzá. Ugyanis ma már egy olyan világot élünk, ahol a gyerekek könnyebben alkalmazkodnak az eszközhasználathoz, mint a nagyszüleik, és sok esetben jobban is tisztában vannak azok veszélyeivel, mint az idősek.

Szóval, ha ön is egy olyan nyugdíjas, aki szeretne a rohanó világunkkal tartani, bátran látogasson el a február 6-án reggel 9-kor kezdődő

ingyenes tanfolyamra

. 10 héten keresztül megtanítják majd önt a böngészésre, Facebookozásra, levelezésre, szövegszerkesztésre, de még a filmek és a zenék letöltésére is. Ez utóbbinál azért arra felhívnánk a figyelmet, hogy a torrentezés jelenleg illegális Magyarországon.

Fotó: illusztráció

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.