Politika

Az előzetesből indulna a választásokon Czeglédy Csaba

Az előzetesből indulna a választásokon Czeglédy Csaba

2018. február 19., hétfő
Az előzetesből indulna a választásokon Czeglédy Csaba

A börtönből üzent, szerinte azért "tartja fogságban a korrupt hatalom", mert "sok borsot tört az orruk alá".

Független képviselőjelöltként indulna az áprilisi országgyűlési választáson az előzetesben ülő Czeglédy Csaba. A szombathelyi MSZP-s képviselő a nyugat.hu-n tett közzé politikai hirdetést, amelyben a szombathelyiekhez fordult segítségért, hogy független jelöltként indulhasson az országgyűlési képviselőségéért -

számol be

a Propeller.Azt ígéri a választóknak, hogy elérhetőségét folyamatosan biztosítani fogja, hetente legalább két fogadóórát fog tartani.

20 év tudását, tapasztalatát, és Szombathely ismeretét szeretném az Ön, és az itt élők érdekében hasznosítani, a legfontosabb érdekképviseleti fórumon, a Magyar Parlamentben

- írja politikai hirdetésébenCzeglédy, aki nem is titkolja, hogy a rácsok mögül ír éppen.

Ezeket a sorokat most a szegedi börtönben vetem papírra. Családomtól elragadva, itt tart fogságban az a korrupt hatalom, amelynek az elmúlt években rengeteg borsot törtem az orra alá, és amely hatalom bűncselekmény elkövetésétől sem riad vissza, hogy elhallgattassa az ellenzéki hangokat.

Hangsúlyozza, tiszta a lelkiismerete, nem követte el, amivel "a Fidesz irányította hatóság meggyanúsította". - Arra hivatkoznak, hogy megszöknék, ezért kell engem fogva tartani, de ezt senki nem gondolhatja komolyan. Valójában félnek tőlem - állítja a megvádolt ügyvéd. A teljespolitikai hirdetés

ITT

olvasható el.

6,3 milliárdos vagyoni hátrányt okozott?

A politikus testvére az

atv.hu

-nak megerősítette a hirdetésben foglaltakat. Az atv.hu cikke megjegyzi, hogy ez jelen állás szerint nehézségekbe fog ütközni, mivel csütörtökön derült ki:

már kilenc iskolaszövet ügyében, mintegy 6,3 milliárd forintos vagyoni hátrány okozása miatt folyik eljárás Czeglédy Csaba ellen.

A nyomozás eddigi adatai alapján a bűncselekménysorozat 6 milliárd 294 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. A gyanú szerint a bűnszervezetben elkövetett bűncselekményeket 2011. és 2017. között követték el. A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája legutóbb december 13-án hosszabbította meg három hónappal Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását. Czeglédy Csaba, aki az Éljen Szombathely!, az MSZP, a DK és az Együtt színeiben lett szombathelyi önkormányzati képviselő ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátta több ügyben. (Forrás:

Nyugat.hu

,

Blikk

,

atv.hu

,

HVG

, MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.