Hírzóna

Átadták a megújult épületeket Hódmezővásárhelyen

Átadták a megújult épületeket Hódmezővásárhelyen

2018. február 28., szerda
Átadták a megújult épületeket Hódmezővásárhelyen

A Csongrád Megyei Kormányhivatal folyamatosan törekszik arra, hogy energiatakarékos megoldásokat keressen és alkalmazzon ingatlanjain, amelyekkel csökkentheti a fosszilis energiafelhasználást és egyben a fenntartási költségeket. A KEHOP-5.2.2 „Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései” pályázati felhíváson a Kormányhivatal sikeresen szerepelt, így 16 épületének energetikai felújítására 1,200 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el. Ennek részeként a Rárósi úti ingatlanokat Hódmezővásárhelyen felújították, amelyeket február 14-én adtak át.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal a „KEHOP-5.2.2-16-2016-00007 - Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései a Csongrád Megyei Kormányhivatalnál” elnevezésű, nyertes pályázatának köszönhetően 16 épület energetikai korszerűsítése fejeződött be.

Kisteleken egy, Csongrádon kettő, Szentesen kettő, Szegeden négy, Hódmezővásárhelyen három, Mindszenten egy, Röszkén egy, Üllésen egy és Makón egy ingatlant érintett a fejlesztés.

Hódmezővásárhelyen a Rárósi út 110. TVG laborját, az irodai főépületet és az irodaépületet újították fel. Az előbbi ingatlanban utólagos hőszigetelést alakítottak ki, nyílászárókat cseréltek, fűtési, hűtési rendszert korszerűsítettek, valamint 12 kW teljesítményű napelemes rendszert helyeztek el. Ugyanezeket a fejlesztéseket a másik két ingatlannál is megtették, de irodaépületen 13 kW-os lett napelemes rendszer, az irodai főépületnél pedig 27 kW-os, amely mellé napkollektort is elhelyeztek. A hódmezővásárhelyi Rárósi úti telephelyre így összesen 293,561 millió forint jutott.

– Ma már nemcsak beszélünk arról, hogy agrárközpont vagyunk, hanem úgy is nézünk ki – fogalmazott február 14-én az átadó ünnepségen Juhász Tünde Csongrád megyei kormánymegbízott.

Nemcsok Dénes Sándor környezeti és energiahatékonysági operatív programokért felelős helyettes államtitkár kiemelte, a Csongrád Megyei Kormányhivatal az országban az elsők között fejezte be KEHOP-os épületenergetikai fejlesztési programját. Elárulta, a szervezettel jól együtt tudtak működni: hatékonyak, pontosak és meghallgatják a tanácsot. Azonban még hátra van az öt éven át tartó fenntartási időszak. A Kormányhivatal azt reméli, hogy többféle, megújuló energiaforrás felhasználásával, valamint az energiatakarékosságnak köszönhetően csökkennek az épületek fenntartási költségei.  

További információ kérhető:

Varga Márta, sajtóreferens Csongrád Megyei Kormányhivatal tel: 06 70337 2689 varga.marta@csongrad.gov.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.